Українська правда

БК "Донецьк" – володар Кубку Ліги-94

Сергей Шемшученко — 22 вересня 2010, 18:55

З 16 по 20 вересня в м. Гайворон відбулися матчі Кубку Ліги серед юнаків 1994-1995 р.н.

Про це повідомляє офіційний сайт ФБУ.

Враховуючи той факт, що Кубок Ліги за участю юнаків найстаршої вікової категорії проводився вперше, всі очікували, наскільки серйозно команди-учасниці сприймуть ці нові для себе змагання.

Слід зауважити, що Кубок Ліги-94 в усіх відношеннях носив досить принциповий характер - на перших ролях були такі лідери юнацького баскетболу як баскетболісти з БК "Київ", БК "Хімік" (м. Южний), БК "Донецьк", СДЮСШОР-2-94 (м. Одеса), а такі колективи як ДЮСШ-Світловодськ, київські "Хижаки" та кіровоградський "Моноліт", виходячи на ігри проти фаворитів, були настільки мотивовані, що часом знаходилися у кроці від сенсації. На користь цього свідчить низка напружених поєдинків, в одному з яких, наприклад, одесити ледь не зазнали поразки від "Моноліту" й лише на останніх секундах зуміли вирвати перемогу з перевагою в одне очко.

Врешті-решт, протягом п'яти ігрових днів було проведено 28 кубкових матчів, які за пристрастями часом нічим не поступалися фінальним матчам регулярного чемпіонату ВЮБЛ. Крім того, незважаючи на безкомпромісний характер ігор, слід відзначити високу професійну тактовність і взаємоповагу гравців і тренерів команд у ставленні до суперників та суддів.

За результатами п'яти ігрових днів володарем Кубку став БК "Донецьк". І лише різниця в 0.01 коефіцієнту розподілила на друге місце СДЮСШОР-2-94 (м. Одеса), на третє - БК "Київ", на четверте - БК "Хімік" (м. Южний).