Українська правда

Перед Фрателло поставили завдання - вихід з групи на чемпіонаті Європи

Сергей Шемшученко — 10 березня 2011, 17:59

На засіданні Президії Федерації баскетболу України американець Майкл Фрателло був офіційно затверджений головним тренером чоловічої збірної України.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Чоловіча збірна підготовку до Чемпіонату Європи розпочне на початку червня. До початку підготовки головний тренер збірної визначиться зі складом свого штабу, до якого увійдуть як українські, так і закордонні тренери.

На домашніх зборах, які мають відбутися влітку в Южному і Києві, будуть організовані відкриті тренування, в яких зможуть взяти участь вітчизняні фахівці. Крім того, для збірної також заплановані учбово-тренувальні збори в Клайпеді і низка товариських підготовчих турнірів в Білорусі, Туреччині та Україні.

На першому етапі підготовки у складі збірної буде задіяний розширений склад гравців. З баскетболістів віком до 25 років, які не зможуть закріпитися у основній команді, буде сформовано студентську збірну для участі у Всесвітній Універсіаді, яка стартує у липні в Китаї.

Завдання мінімум, яке ставиться перед тренерським штабом Майка Фрателло, - вихід з групи на чемпіонаті Європи, завдання максимум - посісти місце, яке дозволить отримати путівку на Олімпійські ігри у Лондоні.

Жіноча команда, яка напряму не потрапила на Євробаскет 2011, продовжить підготовку і боротьбу за право участі у континентальному турнірі під керівництвом Ірини Щіпакіної.

У червні цього року в Угорщині відбудеться кваліфікаційний турнір 10 -ти команд за участі національної збірної України, де буде розіграна остання путівка на жіночий Євробаскет 2011. У разі успішної кваліфікації, буде організовано належну підготовку до фінальної стадії Чемпіонату Європи.