Українська правда

Буррт: Поки про натуралізацію не говорили, але я готовий на це

Сергей Шемшученко — 18 березня 2011, 12:41

Інформація про запрошення до збірної України Стівена Буррта поки не знайшла відображення у конкретних справах.

Про це "Сегодня Спорт" повідомив сам американський захисник "Дніпра".

"Так, я чув про це. Але поки це розмови і не більше. Для мене, як і для вас, поки все на рівні чуток, нічого конкретного", - запевнив він.

"Я б не сказав, що у нас дуже близькі відносини з Фрателло. Майк більш дружний з моїм батьком, ще він знав мого тренера по коледжу", - сказав він.

"Знаєте, подібні речі відбуваються по всьому світу. Американські баскетболісти отримують громадянство інших країн і виступають за їх збірні", - відповів Буррт на питання чи може уявити себе українцем.

За його словами, якщо справа дійде до конкретики, то він не скаже "ні".

"Я був би радий грати за цю країну. Але я не знаю, чи зможуть мені зробити паспорт, чи не буде з цим якихось проблем", - зазначив Буррт.

"Знаю, що у вас багато сильних "великих" хлопців, а от вибір хороших захисників начебто невеликий. Хоча проти мене в чемпіонаті грали кілька дуже непоганих хлопців", - визнав "дніпрянин"

"Взагалі, це мій другий сезон в Україні, країну і культуру ще тільки дізнаюсь. Потроху вивчаю мову, знаю прості слова. Якщо моя кар'єра продовжиться в Україну, я, звичайно, буду знати більше", - додав він.

У експрес-тесті видання, Буррт назвав столицею країни Київ, заявив, що в Україні живе п'ять мільйонів громадян, а День Незалежності святкують у липні.