Українська правда

У "Будівельнику" не шукали заміну Беррокалю, але були готові до змін

Сергей Шемшученко — 23 червня 2011, 14:56

Рішення тренера БК "Будівельник" Хосе Беррокаля піти з клубу-чемпіона України до друголігової іспанської "Менорки" не стало несподіванкою для керівництва клубу.

У цьому офіційному сайту "будівельників" зізнався віце-президент столичного клубу Сергій Голод.

"Ми усвідомлювали, що буде вкрай непросто на тривалий час залучити тренера високого рівня. Тому, хоча контракт із Хосе Марією Беррокалем і було підписано на три роки, він передбачав певні опції - як для клубу, так і для тренера", - сказав він.

"Беррокаль мав час вирішити для себе питання про продовження співпраці з клубом з 1 по 10 червня. Як бачимо, Хосе Марія знову продемонстрував свою безстрашність перед обставинами, вирішивши взятися за новий, дуже складний проект", - продовжив він.

За словами Голода, у Беррокаля було кілька пропозицій від клубів, які повинні були у своїх чемпіонатах боротися за медалі, але він вирішив залишитися на батьківщині.

"Для нас це рішення не стало трагедією. Бажаємо Беррокалю успіхів та хочемо подякувати наставнику за титанічну роботу, виконану ним протягом сезону в "Будівельнику", - зазначив він.

"Ми не шукали цілеспрямовано заміну Беррокалю, все ж сподіваючись зберегти цього фахівця біля керма команди, проте, намагаючись врахувати всі варіанти розвитку подій, постійно стежили за тренерським ринком", - розповів він.

"Зараз час перевести відбір кандидатів на посаду головного тренера в стадію активних переговорів із ними", - резюмував Голод.