Українська правда

Волков: Зовсiм не шкодую, що ми запросили американського тренера

Сергей Шемшученко — 13 вересня 2011, 22:28

Робота Майка Фрателло та результат, показаний під його керівництвом збірною України на Євробаскеті-2011 повністю задовільняють керівництво українського баскетболу.

Про це офіційному сайту Федерації баскетболу України розповів президент ФБУ Олександр Волков.

"Запросивши Фрателло, грошей на вiтер ми не викинули. Добре знали, що нас чекає в Литвi. Провальним можна назвати лише матч iз грузинами. Натомiсть з росiянами та словенцями Україна виглядала гiдно. За такi поразки не критикують i не роздають на горiхи. I тим паче -- не звiльняють", - сказав Волков.

"Зовсiм не шкодую, що ми запросили американського тренера. Дотепер збiрна працювала з однiєю метою -- щоб вижити. I ось влiтку ми дiстали фiнансовi можливостi, аби щось будувати. Процес зрушив iз мiсця. У нас з'явилися грошi. Я цього не приховую. Ми дозволили собi запросити сильного тренера", - продовжив він.

"Не буду лукавити: послуги американця значно дорожчi, анiж наших тренерiв. Однак кошти з'явилися лише тому, що ми довiдалися про можливiсть запросити американця. Ось i грошi шукали пiд його прихiд. Спершу виникла iдея, аби вiн очолив нашу збiрну, а потiм ми вже знайшли ресурси", - зазначив він.

Волков визнав, що у збірній не має гравцiв рiвня Майкла Джордана чи Леброна Джеймса, якi в командi важать бiльше, анiж тренер, слiд будувати нову збiрну, тому пiшли шляхом залучення авторитетного iноземця.

"Українськi фахiвцi не ображаються. Вони мають вчитися, черпати в нього знання, допоки вiн тут працює. Фрателло -- один iз найкращих тренерiв свiту", - вважає Волков..

"Основний стимул Буррта -- кар'єрне зростання. Гроші? Усi гравцi мають однаковi умови. Зарплати збiрна не платить нiкому. Вони мають добовi, а також обiцянки отримати бонуси за добротнi показники. От якби хлопцi вийшли з групи, тоді добряче б заробили", - цитує Волкова expres.ua.