Українська правда

"Кривбасбаскет" підписав американця та білоруса

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2011, 17:03

"Кривбасбаскет" підписав контракти з двома легіонерами - американцем Елвіном Сноу та гравцем національної збірної Білорусі Сергієм Чаріковим.

Про це повідомив головний тренер БК "Кривбасбаскет" Володимир Чурсін, пише сайт Суперліги.

Випускник коледжу Eastern Washington, захисник Елвін Сноу (1981 р.н., 188 см) після сезону в Ісландії пограв в ABA, а потім повернувся до Європи, де за останні шість сезонів змінив сім клубів: "Ашкелон" (Ізраїль), АПОЕЛ (Кіпр), "Трір" (Німеччина), "Пінар" (Туреччина), "Котвіца Колобжег" (Польща), "Геліос" (Словенія). Сезон 2010-2011 рр. американець провів у турецькому "Трабзонспорі".

Сергій Чаріков (1982 р.н., 178 см) добре знайомий вітчизняним уболівальникам за виступами у складі БК "Ферро-ЗНТУ". В сезоні 2009-2010 рр. захисник провів 29 матчів у чемпіонаті Суперліги (1.8 очка + 2.3 передачі + 1 підбирання) та 19 матчів у Кубку Суперліги (4.9 очка + 2.8 передачі + 1.6 підбирання + 1.1 перехоплення).

Попередній сезон гравець національної збірної Білорусі, який раніше захищав кольори німецьких "Хемніца" та "Байройта", а також білоруських "Гродно-93" та ОЗАА (Осиповичі), відіграв на Батьківщині, повернувшись до Осиповичів і ставши найкращим асистентом чемпіонату за підсумками сезону (8.4 передачі в середньому за гру).

За словами Володимира Чурсіна, комплектація команди триває, тому слід очікувати на появу в Кривому Розі нових гравців.

Нагадаємо, що раніше контракти з криворізьким клубом підписали три українські баскетболісти - захисник Артем Щепкін, форвард Максим Нікітін і важкий форвард/центровий В'ячеслав Череповський.