Українська правда

Гладир розповів, як йому живеться і грається в Іспанії

Сергей Шемшученко — 10 грудня 2011, 11:47

Обраний у 2009 році на драфті до НБА екс-захисник МБК "Миколаїв" Сергій Гладир вірить у те, що за справжньої самовіддачі його кар'єра може бути ще кращою.

Про свої плани розповів сам гравець іспанської "Манреси", який одружений на олімпійській чемпіонці з фехтування Олені Хомровій.

- Давно був удома? І взагалі, як часто приїжджаєш до Миколаєва?

- Вдома був останній раз у вересні, коли був реабілітаційний період після операції, всього чотири дні. У Миколаєві я тільки 2-3 тижні влітку, заслужений відпочинок після сезону, а потім знову тренування, збірна тощо.

- Чим займаєшся у вільний час в Іспанії?

- Вільний час присвячую відпочинку. В основному вдома на дивані, після 2,5-3-годинних тренувань хочеться просто спокійно відпочити. Іноді їжджу на берег моря або в Барселону, подивитися які-небудь нові місця. У клубі є така традиція: після домашніх ігор вечеряємо всією командою, напевно, це теж можна назвати відпочинком

- В одному з інтерв'ю, ти згадував, що медовий місяць був перенесений на 2011 рік. Відбувся він чи ще в планах? Куди їздили, якщо їздили?

- Медовий місяць поки не відбувся через зайнятість нас обох. Я все літо готувався в збірній Україні, та й дружина не сиділа вдома - теж готувалася до чемпіонату Європи зі збірною.

- Чи розглядаєш ти Іспанію, як місце постійного проживання для своєї родини?

- Ще не розглядаю, я ще молодий, і невідомо куди мене закине баскетбольна доля. Можливо, будуть місця і трохи краще.

- У 2009 році був записаний рекламний ролик з твоєю участю. Розкажи детальніше, про що він? Здається, це була благодійна акція?

- Так, це була благодійна акція на підтримку потребуючим дітям, яку іспанська баскетбольна ліга проводить щороку. Будь-хто міг зайти на сторінку в Фейсбуці і якимось чином допомогти.

- Чи проявляють до тебе інтерес іспанські рекламодавці?

- Один раз знімали рекламу масажних масел і мазей для спортсменів, але на цьому все й закінчилося. В основному, як і всі, беру участь в рекламних акціях команди та ліги, персональних рекламних контрактів ще не напрацював.

- "Манреса" зараз у середині турнірної таблиці, як ти оцінюєш перспективи свого клубу найближчим часом?

- У нас вийшов дуже хороший старт сезону, але потім був невеликий спад, і ось тепер, схоже, ми знову на підйомі. За календарем, наприкінці першого кола ми граємо з чотирма іспанськими грандами, було б не погано когось із них зачепити, а якщо не вийде, то програвати їм теж потрібно гідно.

- Як ти бачиш подальший розвиток своєї кар'єри?

- Не хочу говорити про майбутнє, і думати теж, намагаюся концентруватися на кожній окремо взятій грі, щоб провести її якомога краще і перемогти. Кар'єра баскетболіста непередбачувана, сьогодні ти тут, а завтра там, тому я про це не думаю і намагаюся показати свій найкращий баскетбол.

- Права на тебе як гравця все ще належать "Атланті Хоукс"?

- Так, права в НБА все ще у "Атланти", і кожне літо я їжджу в літній тренувальний табір НБА. Цього року його не було через локаут. А в Європі я повинен виконувати контракт з "Манресою", як мінімум до кінця цього сезону.

- Напевно ти в курсі всіх останніх подій, що відбуваються в МБК "Миколаїв". Твій погляд з боку. Як би ти, в загальних рисах, описав нинішній стан МБК?

- Як не дивно, але не стежу за МБК. Зараз мене хвилює тільки моя нинішня команда, я сконцентрований тільки на ній", - цитує Гладиря "Станок".