Українська правда

Вихованець миколаївського баскетболу підписав контракт зі шведським клубом

Сергей Шемшученко — 16 лютого 2012, 17:27

Вихованець миколаївського баскетболу Дмитро Пурдік підписав контракт терміном на півтора року з клубом вищої шведського дивізіону "Борас-Баскет".

20-річний форвард починав займатися баскетболом в Миколаєві у тренерів Наталії Зізда і Валентина Плешакова. А в Швецію перебрався разом з батьком - футбольним голкіпером Іваном Пурдіком, який кілька років захищав кольори клубу другої шведської ліги, а потім тренував місцевих воротарів.

Іван Дмитрович повернувся до Миколаєва, і зараз працює в тренерському штабі миколаївського "Торпедо", а його син залишився у Швеції, оформляє тамтешнє громадянство. Талановитого хлопця помітили скаути провідних шведських баскетбольних клубів.

В минулому році професійний контракт пропонував "Мальме", але юний баскетболіст вирішив почекати з важливим рішенням. І ось надійшла пропозиція від "Борас-Баскета". У нинішньому сезоні цей клуб поки йде четвертим в чемпіонаті Швеції.

Очевидно, тренери "Борас-Баскета" були вражені грою Дмитра за молодіжну команду клубу, яка виступає у другому дивізіоні. Сезон там вже завершений. Дублери "Борас-Баскет" зазнали лише однієї поразки, а Пурдік практично в кожній грі ставав самим результативним.

Як зізнався "Миколаївським новинам" Іван Пурдік, у його сина є мрія - коли-небудь зіграти за МБК "Миколаїв".