Українська правда

Показ в інтернеті ігор Суперліги обійшовся її керівникам у 4 млн грн

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2012, 23:37

Транслювати на українському телебаченні матчі баскетбольної Суперліги не більш вигідно, ніж показувати їх в інтернеті.

Про це заявив газеті "Сегодня" генеральний директор Суперліги Альгімантас Павілоніс.

"Деякі місцеві канали транслювали всі домашні матчі своїх команд. Якщо ж говорити про всеукраїнські - для мене стало несподіванкою, коли після всіх домовленостей через два тижні після презентації сезону представники каналу "2 +2" сказали: платіть за виробництво, тоді будемо показувати", - сказав він.

"А продакш однієї гри коштує від 40 до 100 з гаком тисяч гривень. Ось і рахуйте, якщо показувати хоча б по грі на тиждень. Виходить в середньому до 4 мільйонів гривень за сезон. Грошей на це в бюджеті Суперліги немає", - зізнався він.

За словами Павілоніса, тому для Суперліги було важливо показувати гри в інтернеті.

"Ми показали все 273 гри регулярного чемпіонату, хоча технічних питань вистачало. Ми ж виводимо на екран дані табло, а вони в кожному залі різні. Закупили для клубів обладнання - все разом з налагодженням, відрядженнями обійшлося в ті ж 4 мільйони", - розповів він.

"Але ця техніка залишиться і на майбутнє. Спочатку гру дивилися 30-40 осіб, а коли ця чисельність дійшла до п'яти тисяч, довелося докуповувати додатковий сервер. А то, коли картинка починала зависати, в першу чергу дзвонили президенти клубів, які дивляться виїзні гри своїх команд", - згадав литовець.