Українська правда

Новий сезон в Суперлізі розпочнеться 29 вересня

Сергей Шемшученко — 15 травня 2012, 17:32

У вівторок, 15 травня, відбулося чергове засідання засновників (учасників) Асоціації баскетбольних клубів України "Суперліга".

Як інформує офіційний сайт організації, під час засідання було обговорено організацію суддівства Суперліги, проект календаря ігор Суперліги та інші питання, які стосуються сезону 2012-2013 рр. та були прийняті наступні рішення:

- Чемпіонат Суперліги сезону 2012-2013 рр. розпочнеться 29 вересня.

- Формула проведення чемпіонату Суперліги на наступний сезон залишиться без змін: регулярна першість буде складатися з трьох кіл, а вісім найкращих команд за підсумками двох перших етапів братимуть участь у розіграші Кубка Суперліги.

- Чвертьфінальні серії плей-офф у наступному сезоні триватимуть до чотирьох перемог однієї з команд.

- З наступного сезону в чемпіонаті дублюючих складів клубів Суперліги зможуть брати участь гравці, що народилися не раніше 1992 року.

- З ключовими питаннями щодо організації наступного сезону засновникам (учасникам) АБКУ "Суперліга" потрібно визначитися до 30 червня 2012 р.

- Наступне засідання відбудеться 7 червня

Крім того, в ході засідання презентацію провела страхова компанія, яка пропонує страхування контрактів гравців у випадку травми або хвороби.