Українська правда

Матч "Будівельник" – "Ферро" подарував нові рекорди Суперліги

Сергей Шемшученко — 18 травня 2012, 22:37

Стартовий матч серії за третє місце між "Будівельником" і "Ферро-ЗНТУ" виявився багатим на рекорди – як індивідуальні, так і командні.

Про них розповідає офіційний сайт Суперліги.

У першу чергу, варто відзначити лідера запорізької команди Ренді Калпеппера, котрий, здобувши 45 очок, встановив новий рекорд результативності чемпіонату Суперліги за підсумками трьох останніх сезонів.

Нагадаємо, що з урахування кубкових зустрічей із "Одесою" та "Азовмашем", американець вже вчетверте в сезоні 2011-2012 рр. відзначається понад 40 очками за гру.

Крім того, в активі Калпеппера ще один рекордний показник – 10/15 триочкових кидків. Причому, протягом трьох останніх сезонів жодному гравцеві в Суперлізі не вдавалося забити понад 8 кидків із-за дуги в окремому матчі (двічі цей показник підкорювався самому Ренді).

Порадувала своїх уболівальників і запорізька команда в цілому. 19/30 триочкових кидків (63 %), які гравці "Ферро" реалізували протягом гри, стали новим рекордом сезону (позаминулого таку ж кількість дальніх кидків у грі з "Одесою" забив "Дніпро", щоправда, продемонструвавши значно гірший відсоток реалізації).

І нарешті, ще одне рекордне звершення підкорилося підопічним Кирила Большакова, які за гру здобули 127 очок, покращивши, таким чином, досягнення "Донецька".

Нагадаємо, що на старті сезону "тигри" забили 122 очка в матчі з "Дніпро-Азотом", щоправда, на відміну від "Ферро", їм для цього знадобилося не лише чотири чверті, а й два овертайми.

Не дивно, що гра стала рекордною за кількістю очок, здобутих обома командами протягом однієї чверті (69), половини (124) та загальною кількістю очок (238).