Українська правда

Волков: Упевнений, ми заробимо на Євробаскеті

Сергей Шемшученко — 23 жовтня 2012, 14:57

Досягнення України за рік, який прийшов з моменту отримання права проведення чемпіонату Європи з баскетболу, є досить значними і можна бути впевненим, що турнір буде проведено на хорошому рівні.

Про це розповів президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, котрий висловив свої думки газеті "Команда".

"Ми довго чекали закінчення Євро-2012, тепер чекаємо закінчення парламентських виборів, після яких має відбутися засідання оргкомітету Євробаскету, в який входять всі профільні міністри. Там ми затвердимо один з трьох планів будівництва залів", - почав він.

"Є три плани - максимальний, середній і мінімальний. "Мінімальний" - це реконструкція столичного Палацу спорту та дніпропетровського "Метеора" за бюджетні гроші, а також будівництво за приватні інвестиції нових залів у Києві, Донецьку та ще в одному місті - чи у Львові, чи в Одесі. А далі вибір оргкомітету залежить від наявності інвесторів", - продовжив він.

"Варіант "середній" означає, що за приватні кошти буде побудовано ще один зал, а "максимум" - реконструкція за бюджетні гроші одного київського Палацу спорту і будівництво шести арен у різних містах (Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Львів, Івано-Франківськ) за приватні гроші. Я песиміст і думаю, що в кращому випадку ми потягнемо "середній" варіант. Поки у мене немає підстав стверджувати, що ми зможемо закрити сім'ю залами Україну", - визнав Волков.

За його словами, ФБУ планує запрошувати незалежних консультантів до проведення чемпіонату.

"Ми співпрацювали з англійською компанією, яка дуже добре зробила нам промоушн для перемоги в конкурсі на проведення чемпіонату Європи. Цілком імовірно, що ми знову залучимо цю компанію", - повідомив він.

"Генеральний секретар Литовської федерації баскетболу Міндаугас Бальчонас говорив, що Литва змогла заробити на проведенні Євробаскету-2011? Я впевнений, що і ми заробимо! Основний відсоток продажу квитків - це наші гроші. Тут не так, як у футболі", - підкреслив Волков.

"Частина рекламних площин - теж наші гроші. Звичайно, зараз ми повинні провести дуже серйозну промо-кампанію. І відсутність такого каналу, як "Мегаспорт", для нас дуже болісна. Зараз треба думати, щоб зробити прорив баскетболу в телебаченні. Сподіваємося і на медіаресурси Ігоря Коломойського, і на державні телеканали - перш за все, "Перший національний" та ТРК "Київ", - цитує голову ФБУ bigmir.net.