Головне

БК "Донецьк" і ХК "Донбас" побудують нову арену до Євробаскету-2015

28.10.2012 22:15 2784 0

В Донецьку до Євробаскету-2015 побудують нову універсальну арену на 8000 місць, що слугуватиме також хокейним майданчиком.

Про це повідомив віце-прем'єр і міністр інфраструктури України, а також президент ХК "Донбас" Борис Колесніков.

"Ми вирішили разом з БК "Донецьк" побудувати арену на перетині Ленінського і Куйбишева на 8000 місць", - написав він на форумі свого клубу.

Для "Комсомольської правди в Україні" Колесніков пояснив мотиви такого рішення: "Буде проміжний варіант, тому що спочатку потрібно провести чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року. Нам зараз потрібно об'єднати зусилля з баскетбольним клубом", - визнав він.

За словами віце-прем'єра уряду, зараз йдуть переговори по ділянці на Ленінському проспекті на перетині з вулицею Куйбишева: "Там знаходиться комбінат хлібопродуктів № 2, який давно не працює. Якщо переговори закінчаться вдало, то його потрібно буде демонтувати, і двома клубами на цьому місці буде побудовано новий восьмитисячник ".

Стадіон збираються будувати за всіма нормативами як баскетбольної, так і хокейної федерації. Саме він буде основним майданчиком для проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, пише basket-planet.com.

Коментарі ()