Головне

У Києві починається будівництво арени для Євробаскету

20.12.2012 20:57 521 0

У першій половині майбутнього року на Столичному шосе почнеться будівництво багатофункціонального спорткомплексу, який, як очікується, прийме матчі Євробаскету-2015.

Приблизний бюджет проекту оцінюється в 110 мільйонів доларів, а розробкою арени займається литовсько-американська компанія. За основу проекту взято каунаську "Жальгіріс-Арена" на 17 500 місць, де відбувся фінал чемпіонату Європи-2011.

"Ми давно планували побудувати таку арену", - розповів Олег Пономарьов, операційний директор девелоперської компанії, що займається даним проектом.

"Спочатку розглядалася можливість будівництва залу на 12 тисяч місць, ми навіть почали проектування. Але після того як Україна отримала право на проведення Євробаскету, а Київ став одним з претендентів на фінальний поєдинок, формат був остаточно збільшений до 20 тисяч місць", - повідомив він.

"Це задовольнить потреби і регламенти всіх спортивних федерацій для проведення ключових матчів. Також враховуємо і інші вимоги до різних змагань", - пообіцяв він.

Приміром, на прохання Федерації хокею України зал, який спочатку адаптувався під тренування баскетбольних і гандбольних команд, а також турнірів з футзалу, був збільшений до розмірів 60 на 29 метрів, що відповідає вимогам ІІХФ.

Як раніше повідомляв президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, будівництво арени в Києві почнеться в березні 2013 року, пише sport-express.ua.

Коментарі ()