Українська правда

У Донецьку до 2016 року зведуть дві сучасних арени

Сергей Шемшученко — 27 грудня 2012, 22:13

Оскільки проект 20-тисячної баскетбольної арени "Форум" неможливо втілити в життя до Євробаскета-2015, то з 2016 року у Донецьку буде два сучасних стадіони.

Про це повідомив Борис Колесніков, котрий розповів про плани щодо задоволення інтересу до баскетболу в місті.

"Ми працюємо з американською компанією AECOM - архітекторами, які у свій час спроектували для нас "Донбас-Арену". Але сам процес проектування займає 18 місяців, і ми вже ніяк не встигнемо збудувати "Форум" до чемпіонату Європи", - зізнався він.

"Тому ми почнемо будувати арену тільки в 2016 році, і до 150-річчя Донецька її здамо. Якщо все буде нормально, то "Донбас-Форум" ми побудуємо в строк", - пообіцяв він.

Щоправда Колесніков поки не може сказати, де саме планує розмістити "Форум".

"Давайте все ж відсунемо цю арену на другий план. А то ми ще одну не побудували, а говоримо про іншу. Уболівальники сміятися будуть. "Форум" побудуємо в центрі міста, у нас є певний договір. Остаточного ділянки немає, але якщо все вийде, то це буде в безпосередній близькості від "Донбас-Арени", - розповів він.

"А якщо говорити про палац на 8-10 тисяч, "Арена-Кальміус", вона буде побудована на проспекті Дзержинського, власне на березі самого Кальміусу. Там колись був занедбаний стадіон. Все вже готове, щоб з квітня починати будівництво", - цитує Колеснікова rsport.ru.