Українська правда

Волков і Лубківський відзвітували перед ФІБА про підготовку до Євробаскету-2015

Сергей Шемшученко — 21 березня 2013, 13:51

Минулими вихідними у Дубровнику у Хорватії відбулося засідання Виконавчого комітету ФІБА-Європа.

Це була перша велика презентація стану реалізації українського проекту після завоювання Україною права проведення Євробаскету-2015, йдеться у прес-релізі, який отримав "Чемпіон".

Українську доповідь заслухали найвищі керівники ФІБА-Європа, серед яких президент Олафур Раффнсон, генеральний секретар Каміл Новак, президенти національних баскетбольних асоціацій.

Звертаючись до учасників зустрічі, президент ФБУ Олександр Волков запевнив, що Україна виконає всі взяті на себе зобов’язання, які стосуються проведення Євробаскету-2015.

За його словами, на цьому неодноразово наголошували президент України Віктор Янукович, керівництво українського уряду. На переконання Волкова, участь у проекті досвідчених та енергійних урядовців, зокрема тих, які готували Євро-2012, є однією з важливих запорук нашого спільного успіху.

Презентував стан підготовки до Євробаскету 2015 директор турніру, керівник Місцевого організаційного комітету "Євробаскет-2015" Маркіян Лубківський.

За словами директора турніру, Євробаскет-2015 вже став одним з ключових національних проектів. Лубківський також ознайомив членів Виконкому з перебігом організаційно-підготовчої роботи, пов’язаної із зведенням та реконструкцією арен в Україні.

Члени Виконавчого комітету ФІБА-Європа схвалили звіт України й очікують передачі найближчим часом проектів арен для експертизи на відповідність нормам ФІБА з проведення змагань рівня Євробаскету. До штаб-квартири ФІБА-Європа мають бути також передані деталізовані графіки будівництва арен.