Українська правда

Чемпіонат України (дублери). "Дніпро" та "Хімік" фінальний етап почали з перемог

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2013, 14:46

Матчами у Донецьку та Миколаєві розпочався фінальний етап чемпіонату України з баскетболу серед дублерів.

У столиці Донбасу боротьбу за медалі повели чотири найкращі команди за підсумками регулярного сезону - "Хімік", "Донецьк", "Дніпро" та "Політехніка-Галичина", пише офіційний сайт Суперліги.

У перший ігровий день "Донецьк" з рахунком 67:88 поступився "Дніпру", незважаючи навіть на результативну гру Станіслава Серпеліна (25 очок) та Олександра Антіпова (19 очок + 14 підбирань).

"Дніпряни" домінували на щитах, а крім того, найкращу гру у сезоні провів Володимир Шевченко, який був просто нестримним, відзначившись 23 очками, 9 підбираннями, 9 передачами й 34 балами РЕ.

В іншому матчі, у якому зустрічалися переможець регулярного чемпіонату та минулорічний чемпіон "Хімік" і львівська Політехніка-Галичина", южненців не зупинила навіть гра В’ячеслава Моторчука (23 очка + 12 підбирань). Заволодівши ініціативою ще у першій чверті, команда Олександра Пащенка довела матч до перемоги з рахунком 82:72.

Помітну роль у перемозі колективу з Южного відіграли захисники Олександр Бєліков (21 очко) й Олександр Іванчевський (14 очок + 5 передач).

Тим часом у Миколаєві розпочалася боротьба за 5-9 місця. У перший ігровий день "Азовмаш" обіграв "Кривбасбаскет" 96:86, а "Київ" виявився сильнішим за "Миколаїв" - 58:46.