Українська правда

Чемпіонат України (дублери). "Хімік" став фаворитом у боротьбі за чемпіонство

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2013, 17:19

У четвер, 4-го квітня, відбулися чергові матчі фінального етапу чемпіонату дублюючих складів, за підсумками яких "Хімік" вирвався вперед у боротьбі за золоті медалі.

Матч дня відбувся між "Хіміком" і "Дніпром". Поступаючись 12-ма очками на початку другої чверті, южненці зуміли до великої перерви наздогнати суперника та навіть вийти вперед, пише офіційний сайт Суперліги.

Надалі саме підопічні Олександра Пащенка лідирували, втім їхня перевага здебільшого не перевищувала кількох очок, і "дніпряни" мали не один шанс, особливо наприкінці зустрічі, щоб вирвати перемогу. Зрештою матч завершився з рахунком 77:75 на користь "Хіміка", який робить серйозну заявку на "золото".

Усі індивідуальні досягнення затьмарив захисник "Донецька" Станіслав Серпелін, який приніс "тиграм" перемогу над "Політехнікою-Галичиною" з рахунком 99:78, відзначившись при цьому 50-ма здобутими очками та 33 балами РЕ. Донеччани ж перемогли з рахунком 99:78.

Таким чином, здобувши дві перемоги у двох матчах, "Хімік" вирвався вперед. "Дніпро" та "Донецьк" розташувалися на другій і третій сходинці турнірної таблиці відповідно. "Політехніка-Галичина" четверта і втратила будь-які шанси на чемпіонство.

Тим часом у Миколаєві, де точиться боротьба за 5-9 місця, "Азовмаш" здобув другу перемогу поспіль, обігравши "Київ" з рахунком 100:82. "Миколаїв" завдав поразки "Кривбасбаскету" (81:56).