Українська правда

Жіноча збірна України розпочала підготовку до Євробаскету-2013

Сергей Шемшученко — 8 травня 2013, 12:20

Жіноча національна збірна України з баскетболу на базі у Конча-Заспі розпочала навчально-тренувальний збір напередодні чемпіонату Європи, що відбудеться 15-30 червня у Франції.

Як зазначив головний тренер збірної Вадим Чечуро, приїхали майже всі гравці, котрих запрошували, цитує його прес-служба Федерації баскетболу України.

"Немає поки Вікторії Мірчевої, у котрої кубкові матчі у Франції. Має проблеми Любов Альошкіна - під час останнього поєдинку їй зламали ніс. Вона приїде 10-11-го травня, але тренуватиметься за індивідуальною програмою", - сказав він.

"8-го травня має приїхати Ольга Дубровіна. Шкода, що через травми у нас випали великі гравці - Валерія Бережинська, на котру очікує операція, в Олесі Малашенко проблеми з п’яткою, матиме операцію також Аліна Йордан", - додав тренер.

За словами Чечура, команда вже провела два тренування, і його тішить, що дівчата викладаються на тренуваннях на сто відсотків.

"16-го травня ми виїжджаємо до Польщі, де зіграємо зі збірними Білорусі, Польщі та Литви. 20-го травня переїжджаємо до Чехії, де 21-22-го травня зіграємо з тамтешньою збірною. 29-30-го травня зіграємо у Южному з другою збірною Росії. 5-7-го червня зіграємо на міжнародному турнірі у Білорусі. Після чого у нас залишиться 5 днів на корегування, і виїжджаємо до Франції", - розповів він про плани.