Українська правда

"Будівельник" підписав екс-гравця "Сан-Антоніо", "Майамі" та "Юти"

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2013, 13:17

"Будівельник" продовжує комплектацію до нового сезону, і черговим новачком клубу став 29-річний американський захисник Блейк Ахерн (188 cм, 86 кг).

Його останнім місцем роботи був китайський "Донггуанг Леопардс", пише офіційний сайт київського клубу.

У складі команди з піднебесної Блейк відіграв 17 матчів, у яких приносив "леопардам" у середньому 23 очка, 3.4 передачі, 3.1 підбирання за 28,6 хвилини на паркеті.

Ахерн - випускник університету "Міссурі Стейт". Там він відіграв 4 сезони за тамтешніх "ведмедів", увійшовши до різних символічних п'ятірок MVC-конференції й отримавши кілька індивідуальних нагород.

Ахерн має досвід виступів у Європі - у 2010-му він грав за італійський клуб "Терамо Баскет", а у 2009-му виступав за іспанський "Естудіантес".

Новачок "будівельників" також має і досвід виступів в НБА. У різний час він провів у сумі 19 матчів за "Сан-Антоніо", "Майамі" та "Юту". Кращим у найсильнішій лізі світу для Блейка став сезон-2007/08. У ньому він провів 12 матчів за "Маямі Хіт", граючи в середньому майже 15 хвилин за матч і приносячи своїй команді 5.8 очка + 1.6 підбирання + 1.6 передачі.

Більшу ж частину кар'єри Ахерн провів в американській Д-Лізі, граючи там за "Дакоту Віззардс", "Остін Торрос", "Ейрі Бейхоукс", "Рено Бігхорнс" і "Бейкерсфілд Джем". У 2008-му Блейк ставав кращим новачком Ліги розвитку, а у 2009-му став найкориснішим гравцем Матчу всіх зірок.

Нагадаємо, раніше "Будівельник" підписав гравця збірної Латвії.