Головне

Кіровоградський Єлисавет-Баскет - жіночий чемпіон України з баскетболу. ВІДЕО

08.04.2014 21:39 250 0
Кіровоградський Єлисавет-Баскет - жіночий чемпіон України з баскетболу. ВІДЕО

У вівторок, 8 квітня, у залі Національного університету фізичного виховання і спорту відбувся другий матч фінальної серії жіночої Вищої ліги.

Єлисавет-Баскет уперше у своїй історії здобув золоті медалі чемпіонату України, а ТІМ-СКУФ став срібним призером, бронзові нагороди - в Інтерхім-СДЮСШОР№2.

Найкращим захисником чемпіонату України стала Ольга Дубровіна, найкращим центровим - Людмила Науменко, найкращим гравцем чемпіонату визнано Аліну Ягупову.

Найкращий гравець чемпіонату України Аліна Ягупова:

- Я вже другий рік граю у цій команді. Минулого сезону нам не вдалося здобути чемпіонство. Зараз у нас усе вийшло, ми добре працювали протягом цього сезону. Відчуваємо велике щастя, адже йшли до цього весь рік, і зрештою зробили це. Звісно, не таке солодке чемпіонство, як було б у боротьбі з Динамо. Ми розуміли, що нам буде легше.

Найкращий захисник чемпіонату України Ольга Дубровіна:

- Не думала, що здобуду особисту нагороду, у нас хороша задня американка, Аліса Сиромятникова з Одеси, Ольга Краєвська. Однак я вдячна за визнання, мені приємно. Чемпіонат видався зібганий через події, які відбувалися у країні. Дякую президентові нашого клубу Руслану Федоровичу Згривцю за те, що він зберіг колектив, ніхто з дівчат не поїхав, навпаки ми поповнювали склад. Чесно кажучи, не така солодка перемога, адже більш сильний суперник - Динамо - знявся. Втім, молоді українські дівчата з ТІМ-СКУФ - молодці.

- Я вже отримала запрошення до національної збірної України, прислали календар, маємо досить насичений графік. Гадаю, буде нелегкий збір. Зараз треба встигнути і відпочити, і підготуватися до збірної. Потім потрібно буде всім зігратися, оскільки більшість кандидаток до збірної грають за кордоном. Крім того, цього року буде омолодження складу. Втім, ми віддаватимемося на сто відсотків задля перемог.

Найкращий центровий чемпіонату України Людмила Науменко:

- Я розраховувала на це звання, старалася, втім, я не думала, що здобуту цю нагороду, адже, приміром, кіровоградські легіонери теж досить сильні. Я задоволена, що потрапила до цієї команди, я почала тут прогресувати, мені тут подобається. Ми хотіли посісти друге місце, у нас було таке завдання, і ми його виконали.

Вища ліга-2013/14 з баскетболу

Жінки

Фінальна серія

Другий матч

ТІМ-СКУФ - Єлисавет-Баскет 62:86 (17:20, 16:23, 12:24, 17:19)

ТІМ-СКУФ: Науменко (16 + 7 підбирань), Березинець (10), Скорбатюк (10)

Єлисавет-Баскет: Ягупова (39 + 14 підбирань), Римаренко (21 + 11 підбирань), Дубровіна (10)

Нагадаємо, перший поєдинок, що відбувся 5 квітня в Кіровограді, завершився з рахунком 94:63 на користь підопічних Вікторії Большакової.

Відеоогляд

Нагородження

ФБУ

Коментарі ()