Українська правда

Жіноча збірна України скасувала спаринги з росіянками через політичну ситуацію

Сергей Шемшученко — 7 травня 2014, 18:25

Жіноча збірна України з баскетболу на базі у Конча-Заспі розпочала підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2015 року.

Про деталі розповів головний тренер національної команди Вадим Чечуро, якого цитує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"Усі матчі відбіркового турніру ми граємо на виїзді. Я не розумію, якщо до України приїжджають, приміром, політики іноземних держав, то чому не можуть приїжджати спортсмени. З іншого боку їх можна зрозуміти, адже ті новини їх лякають", - сказав він.

"Наші вболівальники - це наш шостий гравець, ми дуже на них розраховували, особливо у нинішній ситуації, переконаний, у нас була б велика підтримка", - додав наставник.

За його словами, 12 травня команда вилітає до Вільнюса, потім їде до міста Друскінінкай, де буде ігровий міні-збір, два тренування.

Наступного дня їдемо до Паневежиса, там граємо товариський поєдинок зі збірною Литви. Потім маємо два тренувальні дні. 17 травня граємо ще один матч у місті Друскінінкай", - зауважив він.

"На 23-25 травня у нас були заплановані товариські матчі зі збірною Росії. Нині з відомих причин їх скасовано, ми шукаємо нових спаринг-партнерів. Важко зараз когось знайти, втім, маємо два варіанти, можливо, ще домовимося. 30, 31 травня та 1 червня граємо у Бельгії з командами Італії, Нідерландів і Бельгії", - підсумував Чечуро.