Головне

Росію можуть виключити з FIBA

01.08.2014 21:31 256 0

Міжнародна федерація баскетболу (FIBA) у понеділок може призупинити членство Російської федерації баскетболу (РФБ), що, в свою чергу, спричинить дискваліфікацію всіх національних команд країни, в тому числі і чоловічої збірної.

Про це йдеться в листі FIBA від 31 липня на ім'я президента РФБ Юлії Анікеєвої, повідомляє ИТАР-ТАСС.

У листі FIBA вказується на той факт, що федерація "не змогла забезпечити підписання декларації Єдиної ліги ВТБ у встановлені терміни", попри заяву, що в цьому питанні було зроблено "все необхідне".

"Ми розглядаємо це як ще один доказ того, що наразі РФБ не контролює баскетбол у своїй власній країні", - наголошується в листі.

"FIBA наполягає на тому, щоб до обіду 4 серпня за швейцарським часом РФБ надала або копію декларації, належним чином узгоджену і підписану Єдиною лігою ВТБ, або декларацію, належним чином узгоджену і підписану РФБ, із зобов'язанням самостійно організувати національний чоловічий чемпіонат вищого дивізіону в сезоні-2014/15 відповідно до статутів, регламентів та рішень FIBA і FIBA Europe, а також вжити всіх заходів для забезпечення участі в ньому найкращих російських клубів", - йдеться в листі організації.

Коментарі ()