Головне

Волков: Завдання-максимум на Євробаскет-2015 - поборотися за путівку на Олімпіаду

08.12.2014 22:08 363 0
Волков: Завдання-максимум на Євробаскет-2015 - поборотися за путівку на Олімпіаду

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков після жеребкування групового раунду Євробаскету-2015, яке пройшла у Франції, поділився своєю думкою про групу, у яку потрапила українська збірна.

Олександр Анатолійович традиційно відзначив, що для перемоги у кожному матчі потрібно буде викладатися більше, ніж на сто відсотків, розповів про завдання збірної та про попередній графік підготовки до континентальної першості.

Про майбутній Євробаскет-2015

- Складно бути задоволеним жеребкуванням, бо ти не знаєш, у якій формі будуть команди. Ми раді, що все-таки ми будемо грати у Латвії - це близька для нас країна. Я сподіваюся, що це дасть можливість нашим уболівальникам баскетболу легко туди приїхати: туди можна доїхати і на машині, і поїздом, і літаком, і з візами, я думаю, не буде проблеми. У Латвії живе багато колишніх громадян України, які нас підтримають.

З іншого боку, проти таких команд, як Естонія, Латвія та Литва, буде грати непросто. Зараз у Європі немає слабких команд. Кожна збірна - це дуже сильна команда, яка має досвід, амбіції. Сьогодні у європейському баскетболі я б не назвав жодного фаворита та жодного "андердога", який не вважається фаворитом, а - навпаки.

Буде цікавий чемпіонат Європи, і чим він буде примітний, так це тим, що він пройде у чотирьох країнах. У кожній країні є великі сучасні арени, й у кожній країні, географічно виходить так, що всі команди, які у групах, знаходяться поруч. Наприклад, у нашій групі буде багато естонців, багато литовців, зрозуміло, що багато латишів, і, звичайно, завжди їздять вболівати за свої команди бельгійці, і чехам недалеко. Буде цікаво, і, думаю, що цей чемпіонат Європи поб'є всі рекорди відвідуваності.

Про завдання-мінімум та завдання-максимум на Євробаскеті-2015

- Звичайно, вихід з групи на Євробаскеті - це завдання-мінімум. Цей чемпіонат Європи буде відбірковим на Олімпійські Ігри: 2 команди автоматично потрапляють на Ігри, а ще 4 команди гратимуть додатковий турнір. Скажімо так, що завдання-мінімум - вихід з групи, завдання-максимум - поборотися за путівку на Олімпіаду. Ми зберемо достатньо коштів, щоб провести якісні збори на високому рівні та привезти команду у хорошому стані.

Про підготовчі турнірах

- Фрателло тут - у Парижі, він прилетів спеціально на цей захід. Уже домовилися про два підготовчі турніри - один буде у Словенії, інший - у Фінляндії. В іншому зараз будемо підганяти, і, думаю, із середини липня почнемо підготовку до фінальної частини Євробаскету.

Про попадання у збірну українських баскетболістів, які виступають за кордоном

- Сьогодні є у нас Лень, і є завдання, щоб він прилетів, і, дай бог, зіграв за збірну. Бажаємо йому здоров'я, і щоб він без травм пройшов сезон в НБА. У нас є хлопці, які у стартових п'ятірках грають у коледжах у першому дивізіоні NCAA - це Герун, Боломбой, Михайлюк, ну і хлопці, які грають за кордоном. Що стосується ветеранів: з Ліщуком будемо розмовляти. Але ще чекає багато роботи, тому сьогодні не можу дати відповідь на всі питання.

Про шанси зіграти за збірну молодих українських баскетболістів із Суперліги

- Проявляють себе люди, виникають нові імена. Будемо сподіватися, що хлопці доповнять, підсилять збірну. У них є можливості проявити себе у цьому чемпіонаті, щоб надалі закріпитися у збірній.

Короткий аналіз суперників по групі

- Литва - тут все зрозуміло. Латвія - дуже складна завжди для нас команда. Естонія грає, як Латвія, і теж - непроста команда. Чехія - дуже потужна та сильна команда. З Бельгією ми грали минулого разу та виграли буквально на останніх секундах. Дуже сильні та незручні команди, з якими треба кожну гру видавати на сто відсотків і навіть більше завжди, щоб обіграти.

XSPORT

Коментарі ()