Головне

ФІБА не дозволяла кримським клубам брати участь в чемпіонаті Росії

20.02.2015 18:54 411 0

Міжнародна федерація баскетболу в листі до Федерації баскетболу України спростувала інформацію про те, що вона не заперечує проти участі кримських клубів у чемпіонаті Росії.

Про це повідомляє офіційний сайт ФБУ.

"Після того, як деякі ЗМІ в останні дні стверджували, що ФІБА дозволила кримським клубам приєднатися до чемпіонату Росії, ми хочемо повідомити і підтвердити Вам, що це не відповідає дійсності, і що ми не знаємо, звідки походять такі відомості", – йдеться в листі.

"Як Ви знаєте, протягом останніх місяців 2014 року, російські баскетбольні чиновники, а також представники державних органів, відповідальних за спорт, відвідали ФІБА, щоб обговорити це питання", - йдеться далі.

Також в організації зазначили, що ФІБА не може приймати такі рішення, рішення має бути спільно обговорено між російською і українською Федераціями баскетболу.

"ФІБА запропонувала свою допомогу в цьому питанні і зазначила, що зустріч може відбутися в штаб-квартирі ФІБА", - написали в листі до ФБУ.

"ФІБА не приймала жодної іншої позиції з цього питання, але залишається у вашому розпорядженні, щоб організувати зазначену зустріч, яка була б прийнятною для обох сторін", - додається у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Федерації баскетболу Криму і Севастополя у березні повинні приєднатися до РФБ. Нині вони завершують процес підготовки документів для отримання акредитацій Мінюсту і Мінспорта РФ.

Коментарі ()