Головне

Суперліга. Будівельник переміг Дніпро та вийшов вперед у серії

19.04.2015 21:07 547 0

Будівельник вийшов вперед у серії з Дніпром (2-1), вигравши в захоплюючій боротьбі третій матч 1/2 фіналу в овертаймі з рахунком 84-82.

Про це повідомляє офіційний сайт баскетбольної Суперліги України.

Якщо в перші хвилини гри Будівельник здобув левову частку очок з лінії штрафних, то Дніпро переважно вражав кільце суперника з гри, а головними постачальниками очок для команди господарів стали Станіслав Тимофеєнко й Олександр Сізов.

При цьому, на майданчику точилася рівна боротьба, аж поки на старті другої десятихвилинки ударний ігровий відрізок не провів Олександр Мішула.

Невдовзі гості вели вже +10. Однак активність Дениса Лукашова, котрий влучив низку важливих кидків із-за дуги, ставши головним героєм другої чверті, а також потужна гра дуету Івшин-Анісімов нівелювали перевагу дніпрян і дозволили Будівельнику вийти вперед (42-40) за підсумками першої половини.

На початку третьої чверті центровий столичної команди Михайло Анісімов отримав четверте персональне зауваження, що значно ускладнило завдання Будівельника, який віддав ініціативу господарям паркету. Дніпро одразу ж здійснив ривок, повівши +7, і тільки завдяки Денису Лукашову кияни не відпустили підопічних Хомічюса далеко від себе.

Здавалося, що Михайло Анісімов, знову з’явившись на майданчику після тривалого відпочинку, повернув Будівельнику як лідерство (63-56), так і впевненість у власних силах.

Однак навіть втративши через перебір фолів Олександра Сізова, Дніпро спромігся на фінішний спурт.

Переломний момент відбувся тоді, коли після втрати Лукашова Станіслав Тимофеєнко забив у швидкому відриві згори.

Це додало впевненості його партнерам, а насамперед Олександру Мішулі, після двох непростих дальніх влучань якого Дніпро повів 68-65 за півтори хвилини до кінця четвертого періоду.

Однак вибороти перемогу в основний час жодна з команд не зуміла.

Зв’язка Будівельника Лукашов-Анісімов знову нагадала про себе, зрівнявши рахунок (68-68) за півхвилини до кінця.

Дніпро мав шанс здобути перемогу, не доводячи гру до додаткової п’ятихвилинки, проте не використав його, натомість столична команда, більш холоднокровно провівши овертайм (особливо вдало зіграли Михайло Анісімов й Артем Буцький), вирвала важку перемогу.

Суперліга

Чемпіонат України-2014/15 з баскетболу

Чоловіча Суперліга

Плей-офф

Півфінал

19 квітня

Дніпро - Будівельник - 82:84 ОТ (19:18, 21:24, 16:14, 12:12, 14:16)

Дніпро: Мішула (19), Тимофєєнко (16 + 7 підбирань), Загреба (17)

Будівельник: Анісімов (27 + 12 підбирань), Лукашов (21 + 10 підбирань), Пустозвонов (10 + 5 підбирань)

Рахунок в серії: 1:2

Коментарі ()