Українська правда

Чечуро: "Важко було впоратися з потужнішими француженками"

Сергей Шемшученко — 12 червня 2015, 18:34

Жіноча збірна України повинна вміти втримати концентрацію, старатися до кінця грати в командний баскетбол.

Про це заявив наставник української команди Вадим Чечуро, який прокоментував поразку від збірної Франції на Євробаскеті-2015.

"Збірна Франції – дуже сильна команда, фаворит цього чемпіонату Європи, грала в повному складі. Втім, першу половину матчу ми грали на рівних, у нас був непоганий відсоток з гри. Ми старалися втриматися нога в ногу з суперницями, завершили першу половину поступаючись лише двома очками", - зазначив він.

"В третій чверті француженки натиснули, ми дещо збилися з командної гри. В другій половині поєдинку француженки вигравали щит (і свій, і чужий), звісно, команда суперниць – дуже висока, мобільна. Суперниці грали дуже жорстко, тиснули під кошиком, тому наші дівчата набрали чимало фолів, зокрема, Катерина Дорогобузова", - сказав тренер.

За його словами, з потужнішими француженками було важко впоратися.

"Важко було впоратися з потужнішими француженками. Зрештою, як бачите, 55 підбирань у суперниць, 21 підбирання – у нас. Це говорить про все. Ми старалися боротися з ними, однак француженки вищі класом і вищі зростом, важко було втриматися з ними на рівних", - зауважив фахівець.

"Попри все, наші дівчата – молодці, вони билися до останнього. Ми пробували різні системи захисту, різні системи гри. Ми повинні вміти втримати концентрацію, старатися до кінця грати в командний баскетбол. Тішить те, що ми зробили лише 8 втрат. Однак є речі, які ми маємо терміново постаратися виправити", - підкреслив Чечуро, слова якого наводить офіційний сайт ФБУ.