Головне

Євробаскет-2015 (жінки). Україна - Румунія 78:71. Шанси на продовження боротьби ще є. ВІДЕО

13.06.2015 23:13 616 0
Євробаскет-2015 (жінки). Україна - Румунія 78:71. Шанси на продовження боротьби ще є. ВІДЕО

Жіноча збірна України з баскетболу ще зберігає шанси на продовження боротьби на чемпіонаті Європи 2015 року з баскетболу. У своєму третьому матчі фінальної частини Євробаскету-2015 "жовто-сині" вирвали перемогу у команди Румунії на її майданчику. При цьому українки більшу частину поєдинку наздоганяли суперниць.

Збірна України вже звично провалила старт зустрічі, як це було і у попередніх матчах. Спочатку "жовто-сині" відпустили румунок вперед на чотири очки, але змогли зрівняти рахунок. А от другий ривок господарок був куди вагомішим - 4:12 у середині чверті.

Також звично українки досить швидко набрали п'ять командних фолів у першому відрізку дуелі. На жаль, і в Аліни Ягупової не пішла гра зі стартових хвилин. Все-таки травма, яку вона отримала у попередньому протистоянні з Чехією, давалася взнаки. Усе це призвело до рахунку 6:16...

Лише під кінець чверті лідеру збірної України вдалося розігратися, вдало завершивши "енд-ван". У цей період матчу і румунки перебрали командних фолів, тому атаки частіше завершувалися штрафними кидками. Такий перебіг подій, як виявилося, був на руку Україні. До того ж точні дальні кидки вдалися Ягуповій та Олені Самбурській, і команди пішли на невеликий перепочинок уже за рахунку 24:19 на користь господарок майданчику.

Друга чверть, на відміну від першої, вийшла менш результативною. Команди за чотири хвилини набрали лише по два очки кожна. Ягупова раз у раз пробувала щастя з-за дуги, але м'яч уперто не хотів опускатися у кошик. Румунія діяла більш прагматично, розраховуючи на двоочкові кидки. І це допомогло їм знову відірватися від супротивниць - 21:30.

Не виходили дальні спроби й у партнерок Ягупової. Так само і не виходило закидати з-під щита. Однак і румунки почали все частіше промахуватися, тому розрив у рахунку поступово скорочувався. На 18-й хвилині господарки вели лише +4. Катерина Дорогобузова своїм триочковим влучанням скоротила відставання до мінімуму. Але у завершальні секунди суперниці повернули чотириочкову перевагу - 32:36.

На початку третьої 10-хвилинки команди обмінялися точними випадаами, після чого українкам кілька разів поспіль вдавалося скорочувати відрив до одного пункту. І врешті-решт, точні штрафні кидки Самбурської дозволили підопічним Вадима Чечура вперше вийти вперед. Проте господарки були проти такого перебігу та за допомогою тих же штрафних (команди вже на 5-й хвилині чверті перебрали з командними фолами) повернули собі лідерство.

Шальки терезів так і коливалися: то одна команда поведе у рахунку, то інша, то на табло засвітяться однакові цифри. За хвилину до завершененя чверті Україні вдалося здобути +3, але Румунія повернула мінімальне відставання. До того ж українки не зуміли реалізувати останню атаку - 57:56.

Здавалося, що зараз "жовто-сині" дотиснуть. Натомість, незрозумілим чином вони отримували лише у своє кільце - 58:66. Можливо, на це вплинув той факт, що Ягупова досить швидко набрала чотири фоли, і тренерський штаб змушений був посадити її на лавку, щоб потім випустити на важливі останні хвилини. А без лідера команда, на жаль, "попливла"...

А от з поверненням Ягупової Україна отримала новий імпульс. Аліна після відпочинку принесла своїй команді сім очок поспіль, зрівнявши цифри на табло - 67:67! І саме вона і вивела "жовто-синіх" уперед після, як здалося, вирішального провалу на початку чверті. А триочковий кидок змусив тренер Румунії брати тайм-аут. Камбек з 60:67 до 71:67! І всі ці очки принесла Україні Ягупова!

Румунки втратили кураж, почали поспішати та не влучати. І фінальна сирена зафіксувала вольову звитягу України з рахунком 78:71! Отже, українки ще зберігають шанси на вихід у другий груповий етап фінальної частини Євробаскету-2015. Для цього у неділю, 14 червня, їм кров із носу потрібно перемагати Чорногорію, яка сьогодні мала день перепочинку.

Чемпіонат Європи-2015 з баскетболу

Жінки

Матч 3-го туру

Група A

Тімішоара, Румунія

13 червня

Україна - Румунія 78:71 (19:24, 13:12, 25:20, 21:15)

Україна: Ягупова (33 + 7 підбирань), Дорогобузова (17 + 6 підбирань), Самбурська (8 + 5 підбирань + 4 передачі), Дубровіна (7 + 5 підбирань + 3 передачі), Римаренко (6 + 5 підбирань), Мірчева (3 + 3 підбирання), Білоцерківська (2), Хоменчук (2)
 
Румунія: Поп (14), Паскалау (13), Маргінян (11)

Асист гри

Коментарі ()