Українська правда

Черній: Для України зараз кожна гра - останній бій. Хлопцям зараз важко

Сергей Шемшученко — 9 вересня 2015, 23:42

Тренерський штаб і команда розібрали помилки попередніх матчів чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Так охарактеризував перемогу над Латвією колишній тренер національної команди Віталій Черній, якого цитує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"Я дуже радий такому результату та тому, що хлопці після останньої гри не опустили руки. Відчувалося, що вони разом з тренерським штабом розібрали помилки з попередніх матчів. Добре вивчили, що вдавалося, а що - ні", - сказав він.

"Ця гра, звичайно, виділяється у порівнянні з попередньою. За рахунок чого це вдалося? Напевно, у першу чергу, за рахунок агресивного захисту", - додав фахівець.

За словами Чернія, ще можна відзначити, що у латвійців не так багато виходило вільних кидків.

"Більше, ніж у нас, але все ж не так і багато. А ще ми добре використовували боротьбу на чужому щиті, боротьбу за відскок з подальшим добиванням. За рахунок успіху у цьому другому шансі у нас було досить багато результативних атак", - заувадив він.

На думку фахівця, важливо, що Україна витримала напружену кінцівку, чудово зіграв Липовий, своїми холоднокровними штрафними наприкінці він поставив крапку.

"Хлопцям треба подякувати. Критика була і буде, а зараз хлопців треба підтримати. Так, після матчу з Естонією уболівальникам, може, важко це буде. Але треба розуміти, що ситуація непроста, хлопцям потрібна підтримка", - пояснив він.

"Далі - Бельгія. Для нас зараз кожна гра - останній бій. Треба налаштовуватися та віддавати 200% сил. Хлопці можуть це зробити. А нам треба їх підтримати. Їм зараз важко", - підсумував Черній.