Українська правда

Черній: Бельгійці у другій половині били по слабких місцях України

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2015, 11:25

Збірна Бельгії у першій чверті матчу Євробаскету-2015 з Україною шукала місця, де можна натиснути, а у другій половині била по тим слабких місцях.

Так вважає колишній тренер збірної України Віталій Черній, якого цитує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

"Дуже шкода, що програли. Контролювали першу половину гри, все у нас виходило. Були швидкість, задум і агресія. Можливо, єдиним мінусом у першій половині були ротації у захисті. Тобто, ми починали показувати, що у нас є проблеми у захисті при грі один в один", - сказав він.

"У другій половині це і позначилося: програємо один в один, а далі немає підстраховок. Перший дзвіночок про те, що буде щось недобре, пролунав наприкінці другої чверті, коли ми пропустили вісім", - додав фахівець.

За словами Чернія, у третій чверті бельгійці посилили тиск, агресивно грали по м`ячу, гравцям без м’яча не давали вільно займати позицію.

"Тому пішли втрати, невпевненість, непідготовлені кидки. Не можу сказати, що перекрили Кирила Фесенко. Але він менше отримував м’яч. Дуже багато пропустили на початку третьої чверті. Потім було важко наздоганяти", - зауважив він.

"Не думаю, що ми занадто багато сил віддали у першій половині. Ми знизили темп. Не те щоб злякалися, швидше втратили темп і зупинилися від жорсткого тиску. Суперник у першій чверті шукав місця, де можна на нас натиснути. А у другій половині бив по тим слабких місцях", - підсумував Черній.