Головне

Федерація баскетболу України звинуватила Суперлігу у сепаратизмі

24.09.2015 13:25 676 0
Федерація баскетболу України звинуватила Суперлігу у сепаратизмі

Федерація баскетболу України звинуватила "АБКУ Суперліга", пов’язану з групою "Приват", у баскетбольному сепаратизмі.

Про це повідомляється на офіційному сайті ФБУ після зустрічі генерального секретаря ФБУ Володимира Драбіковського з директором Суперліги Володимиром Поплавським.

"Згідно рішення Президії ФБУ від 15 червня 2015 року, чемпіонат України з баскетболу проводить ФБУ спільно з Міністерством молоді та спорту України. Про продаж права проведення чемпіонату України не може бути мови.

Клуби, які не подали до ФБУ заявку на участь у чемпіонаті України серед команд Суперліги, ще мають шанс подати заявку на участь у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги.

Якщо клуби групи "Приват" мають намір проводити власний окремий чемпіонат, то це їхнє право. Але цей чемпіонат не матиме статусу офіційного. А це означає, що контракти гравців і тренерів цих клубів у ФБУ та ФІБА не братимуться до уваги.

На нашу думку, сьогодні у нашій країні не час займатися сепаратизмом у будь-якій галузі діяльності. Баскетбол - не майданчик для з’ясування політичних, фінансових чи бізнесових інтересів", - йдеться у заяві Федерації баскетболу України.

Нагадаємо, "АБКУ Суперліга" заборонила ФБУ використовувати свої торгові марки.

У свою чергу, Суперліга виступила із заявою, що ФБУ ігнорує інтереси семи команд "АБКУ Суперліга", дві з яких - срібний і бронзовий призери минулого чемпіонату України.

"У заявах ФБУ поховані живцем дві команди Суперліги - Ферро-ЗНТУ та БК Київ. Введення безпідставного заявкового внеску, не обговореного та не погодженого з клубами "АБКУ Суперліга". Ігнорування офіційного запиту щодо арбітражу матчів Суперліги сезону-2015/16", - у цьому Суперліга звинувачує ФБУ.

Коментарі ()