Головне

Російські клуби зіграють в Євролізі та Лізі чемпіонів і не зіграють в Єврокубку

24.06.2016 19:20 519 0

Російські баскетбольні команди подали заявки на участь в сезоні 2016/17 в Євролізі і в Лізі чемпіонів під егідою Міжнародної федерації баскетболу ФІБА, які конкурують між собою.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ми можемо підтвердити, що всі провідні російські команди подали заявки на участь в Єврокубку на наступний сезон", - йдеться в заяві Євроліги.

"Ми не можемо відповідати за слова Євроліги, звичайно, але у нас вже є зареєстровані клуби з Росії на участь в майбутньому сезоні. Деякі клуби збираються подати заявки. Клуби будуть оголошені після того, як закінчиться період реєстрації", - йдеться в заяві ФІБА.

Президент Російської федерації баскетболу (РФБ) Андрєй Кірілєнко висловив упевненість, що в сезоні 2016/17 російські клуби не гратимуть в Єврокубку.

Нагадаємо, що в цьому році між Міжнародною федерацією баскетболу (ФІБА) і Євролігою розгорівся скандал.

ФІБА заборонила клубам брати участь в Єврокубку, плануючи замінити його Лігою чемпіонів.

"З приводу виступу в Єврокубку ми говорили з усіма клубами Єдиної ліги ВТБ ще два місяці тому. Всім пояснили, якими будуть наслідки того чи іншого кроку. І у мене є повна впевненість, що в єврокубках не буде представників Росії", - заявив він.

"Тому що якщо вони там опиняться, будуть наслідки, про які ми говорили (дискваліфікація чоловічої збірної Росії.), - підкреслив Кірілєнко.

Коментарі ()