Головне

Жіноча збірна України перемогла Німеччину та вийшла на чемпіонат Європи. ФОТО

19.11.2016 22:56 3820 0
Жіноча збірна України перемогла Німеччину та вийшла на чемпіонат Європи. ФОТО

П’ята перемога в п’яти відбірних матчах чемпіонату Європи зберігає за збірною України лідерство у групі D та гарантує участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи.

В останньому поєдинку проти Сербії залишається з’ясувати, з якого місця наша команда потрапить на жеребкування Євробаскету: з першого чи другого. Заключний матч кваліфікації збірна України зіграє 23 листопада у Сербії.

У дебюті зустрічі українкам не вдалося обійтися без традиційного у таких випадках мандражу. Наші ніяк не могли довести свої атакувальні дії до логічного завершення, тож німкені набирали перевагу. Фікель довела лідерство гостей до +7. Першою у нашій команді влучила єдина одеситка в команді Олеся Малашенко. Майже за три хвилини до кінця чверті українки наздогнали суперниць. Крапку у чверті встановила Ягупова. Її триочковий залишив стартову 10-хвилинку за Україною.

На початку другої чверті суперниці майже три хвилини не могли змінити рахунок. Нарешті це знову вдалося Малашенко. Цього разу зі штрафних. Вона ж у наступній атаці збільшила перевагу з гри. Бродерсен триочковим скоротила відставання, але два поспіль влучання Ягупової з-за дуги показали, хто господар в Одесі. Завершив чверть влучний триочковий Дорогобузової. Відтак на перерву українки пішли за комфортної 16-очкової переваги.

Якщо гості і бажали щось змінити по перерві, то аргументів для цього у них не знайшлося. Українки втричі перевершували німкень за перехопленнями. Майже на половину менше втрачали м’яч. Тож спокійно продовжували свою гру. У підсумку це дало господарям ще 4 додаткових очки переваги.

В останній 10-хвилинці наші дівчата грали у своє задоволення та задоволення вболівальників на трибунах. Кілька разів українки дозволили суперницям провести швидкі результативні атаки. Та на загальний перебіг подій це вже не вплинуло.

Героями поєдинку справедливо можна назвати всю українську команду. Дівчата швидко справилися з хвилюванням і впевнено зробили свою справу. Варто відзначити Малашенко, яка надзвичайно корисно зіграла в рідному місті. Її влучання на початку перших двох 10-хвилинок були вкрай необхідними для настрою всієї команди. Підсумковий дабл-дабл став логічним підсумком переваги українок.

Чемпіонат Європи-2017 з баскетболу

Жінки

Кваліфікаційний етап

19 листопада

Україна - Німеччина 85:61 (19:18, 24:9, 18:14, 24:20)

Україна: Малашенко (19 + 10 підбирань), Ягупова (19 + 5 передач), Дорогобузова (15), Удоденко (12), Ольховик (8), Бережинська (6), Мосс (3 + 6 передач), Завідна (2), Зарицька (1 + 9 підбирань)

 

За матеріалами ФБУ

Коментарі ()