Головне

Кубок України. Дніпро у фіналі переміг Будівельник. ВІДЕО

25.02.2017 18:01 1635 0
Кубок України. Дніпро у фіналі переміг Будівельник. ВІДЕО

Дніпро став володарем кубка України з баскетболу. У фіналі турніру дніпровський клуб у напруженому матчі переграв столичний Будівельник.

Дніпро впевнено почав матч, розриваючи оборону киян у "фарбі", де результативно діяли Тимофеєнко та Загреба. При цьому команда Журавльова добре рухала м'яч в атаці та щільно захищалася, створивши серйозні проблеми Будівельнику, який набирав очки виключно за рахунок індивідуальних дій.

У другій десятихвилинці кияни, які у цьому матчі були номінальними гостями, зуміли змінити хід гри. Будівельник став агресивніше працювати на своїй половині та додав в атаці - включилися американські легіонери киян, а також додав під чужим щитом габаритний Анісімов.

Набравши 27 очок за другу чверть, Будівельник оформив перемогу у першій половині матчу, отримавши 7 очок переваги перед великою перервою.

Початок другої половини матчу для Дніпра вийшов ідеальним - команда Дениса Журавльова оформила ривок 10:0, зумівши не тільки повернутися у гру, а й вийти вперед.

Однак у другій частині чверті все перевернулося з ніг на голову. Господарі Фіналу чотирьох скористалися швидким перебором фолів у суперника, а серія точних дальніх у виконанні снайперів киян і результативна гра Анісімова у "фарбі" дозволили команді Володимира Коваля повернути перевагу у рахунку.

Ключовим моментом заключної десятихвилинки став п'ятий фол Михайла Анісімова. Після виходу з гри центрового Дніпро тут же завантажив "фарбу" та швидко зрівняв рахунок - Тимофеєнко та Загреба без особливого опору набирали очки з-під щита.

У підсумку вболівальники отримали валідольну кінцівку: спочатку все той же Загреба вивів вперед Дніпро, після чого Дугат і Мішула обмінялися триочковими. Головним антигероєм кінцівки став все той же американський розігруючий Будівельника, який після нереалізованого проходу вступив у перепалку з арбітром, за що отримав дискваліфікуючий фол.

Мішула додаткові штрафні реалізував, зробивши перевагу своєї команди 5-очковою, а лей-ап Шунделя віддалив Будівельник від трофея на 7 очок. Кияни зуміли скоротити відставання, проте наздогнати суперника не встигли.

Головними героями матчу стали бігмени Дніпра Сергій Загреба та Станіслав Тимофеєнко, які по ходу всієї гри давили Будівельник у фарбі, а також розігруючий Олександр Мішула, який з 25 очками став найрезультативнішим гравцем матчу й автором надважливих влучань у вирішальні моменти гри.

Як відомо, до цього чинним володарем Кубка України був Хімік, який поступився у півфіналі саме Дніпру.

Кубок України з баскетболу

Фінал

25 лютого

Дніпро - Будівельник 86:82 (19:18, 19:27, 16:19 32:18)

Дніпро: Мішула (25 + 6 передач), Загреба (21 + 10 підбирань), Тимофеєнко (19 + 12 підбирань)

Будівельник: Анісімов (15 + 5 підбирань), Філдс (13 + 10 передач), Дугат (12)

За матеріалами ФБУ

Коментарі ()