Головне

Збірна України перемогла Португалію у фіналі Євроліги та стала чемпіоном Європи. ВІДЕО

28.08.2016 21:40 5853 0
Збірна України перемогла Португалію у фіналі Євроліги та стала чемпіоном Європи. ВІДЕО

Збірна України з пляжного футболу обіграла у фінальному матчі Суперфіналу Євроліги 2016 року команду Португалії 2:1 і вперше в історії здобула чемпіонський кубок.

У вирішальному матчі команда Євгена Варениці здобула вольову перемогу, програючи по ходу гри. Рахунок у матчі на 8-й хвилині відкрив Джордан Сантос, після класного пасу п'ятою від Бельшіора.

Але українці перевернули все з ніг на голову на початку третього періоду. На 25-й хвилині гри форвард Олег Зборовський забив свій фірмовий гол бісиклетою, поборовшись на п'ятачку суперників. А через хвилину Дмитро Ведмідь вистрілив від лівої бровки, і м'яч рикошетом від піску, залетів у ворота.

Після цього українські гравці, яких вів досвідчений воротар Віталій Сидоренко, вистояли під відчайдушним штурмом португальців і вперше в історії здобули чемпіонське звання Euro Beach Soccer League.

Сидоренко і був визнаний найкращим голкіпером Суперфіналу в італійській Катанії. А Євген Варениця стримав слово - головний тренер збірної України обіцяв взяти реванш у чинних чемпіонів і поквитатися за програний фінал рік тому.

До уваги перелік 12-ох футболістів, які здобули чемпіонський кубок:

воротарі - Володимир Гладченко (Гріффін) і Віталій Сидоренко (Артур М'юзік);

польові гравці - Олег Зборовський, Олександр Корнійчук (капітан), Дмитро Ведмідь, Максим Войток (всі - ХІТ); Костянтин Макєєв, Віктор Пантелейчук, Юрій Щериця (усі - Гріффін); Євген Рябчук (Євроформат), Роман Пачев (Спартак), Іван Глуцький (Артур М'юзік).

Офіційні особи: Євген Варениця - головний тренер збірної України, Микола Костенко - тренер команди, Сергій Бурко - доктор / фізіотерапевт, Андрій Кунцевич - віце-президент АПФУ / менеджер збірної України.

Попереду у нашої національної команди з пляжного футболу відбір на Чемпіонат світу-2017. Відбірковий раунд пройде також в Італії, у місті Єзоло з 2 по 11 вересня цього року.

За матеріалами beachsoccer.kiev.ua

Євроліга-2016 з пляжного футболу

Суперфінал

Катанія, Італія

Фінал

Україна - Португалія 2:1

Голи: 0:1 - Джордан Сантос (8), 1:1 - Олег Зборовський (25), 2:1 - Дмитро Ведмідь (26)

Коментарі ()