Головне

Кубок світу. Українки фінішували другими в естафетній гонці

10.03.2013 17:41 917 0

Чудову естафету видали українські дівчата на завершення етапу Кубку світу у межах передолімпійського тижня у Сочі.

Як пише сайт Федерації біатлону України, уже на першому етапі виділилася шістка претенденток на подіум. Юлія Джима відмінно провела свій етап і передала естафету четвертою з 20-секундним відставанням від Андреа Хенкель.

Заминка сталася лише при передачі естафети, коли Юля промахнулася повз Олену Підгрушну. Добре, що капітан команди загальмувала на виході з коридору й уникла дискваліфікації команди, дочекавшись, поки Джима повернеться назад.

Заміна у нашої збірної зіграла на всі сто. Перед стартом гонки тренери визначили, що стан Олени Підгрушної на даний момент кращий, ніж у Віти Семеренко, і кинули у бій капітана. Й Олена віддала всі сили, провівши хороший етап. Вона не змогла дістати лише чешку Габріелу Соукалову, але всіх інших суперниць залишила позаду.

Третій етап став тріумфом України, і автором цього тріумфу стала Валя Семеренко. На стрільбищі до цього моменту піднявся легкий вітерець, і це стало непереборною перешкодою для декількох спортсменок. А Валі Семеренко вдалося уникнути штрафних кіл, обмежившись сумарно трьома додатковими патронами. На фінішному колі вона не дозволила наздогнати себе Міріам Гьосснер і Вероніці Новаковській, передавши естафету першою.

Останній етап викликав, напевно, найбільше хвилювань в українських уболівальників - як проявить себе дебютантка Марія Панфілова. Але відповідь вийшла більш ніж переконливою. Після стрільби лежачи Панфілова пішла лідером, причому за рахунок ідеальної точності не дозволила навіть скоротити відставання.

До стійки суперниці трохи наблизилися, і навіть призове місце виглядало зовсім не гарантованим. Але Марія впоралася, і лише Далмайер зуміла пройти рубіж без промаху, а от українці довелося використовувати один зайвий постріл.

На останнє коло Панфілова вийшла лідером, поруч з нею німкеня. На фінішний кілометр у юної німкені залишилося трохи більше сил, і на одному з підйомів вона скинула Панфілову. Але ось Туру Бергер Марія не підпустила.

Кубок світу з біатлону

Етап у Сочі, Росія

Естафета

Жінки

1. Німеччина - 1:09:27.1 (1+7)
2. Україна - +11.9 (0+6)
3. Норвегія - +21.2 (0+10)
4. Польща - +51.6 (2+8)
5. Франция - +1:05.4 (2+6)
6. Росія - +1:30.0 (0+6)

Коментарі ()