Головне

Кубок світу. Валя Семеренко здобуває перемогу у гонці переслідування. ВІДЕО

15.12.2013 12:42 1494 0
Кубок світу. Валя Семеренко здобуває перемогу у гонці переслідування. ВІДЕО

Валентина Семеренко здобула свою першу індивідуальну перемогу на етапах Кубку світу з біатлону. Щасливою для українки стала гонка переслідування у французькому Ансі.

У контактному та швидкому персьюті Валя, яка стартувала з третьої позиції після спринту, весь час трималася поблизу лідируючої групи. Лише після першої стрільби, де вона одного разу промахнулася, Семеренко змушена була надолужувати втрачене, адже відстала на той момент від Макаряйнен на 20 секунд. Найвище ж серед українок піднялася Олена Підгрушна. Окрім того, у кількох секундах позаду Валі були її сестра та Юлія Джима.

Те, що Валентина своїм ходом буде відігрувати відставання, стало зрозуміло перед другим вогневим рубежом, коли вона йшла швидше, аніж сама Кайса Макаряйнен. Тим більше, що у внутрішньокомандній боротьбі вони впевнено випередила Підгрушну на трасі.

Друга стрільба показала, що з гвинтівкою швидше працює Олена, котра знову вийшла вперед в українських розбірках. Віта та Юлія також трималися поблизу десятки. Але знову ненадовго Підгрушна опинилися вище. Валя увімкнулася і до наступної вогневої перешкоди відіграла відразу п'ять позицій, піднявшись на четверту сходинку.

Ще одна чиста стрільба від Олени та Валі, і вони програють лише Соукаловій. Габріела забезпечила собі 10-секундну перевагу. Щодо Кайси, то три промахи відкинули її далеко назад. До того ж, на додаткові 150 метрів повинна була їхати швидка Селіна Гаспарін, що також майже позбавляло її шансів на боротьбу за медалі.

Соукалова так і підійшла до вирішальної стрільби, маючи 10-секундний відрив. Українки ж подій не форсували, розраховуючи закрити всі свої мішені. Побачивши на "стійці" Габріелу, відразу здалося, що вона добряче переживає. Чешка довго вицілювала, але таки промахнулася одного разу. Натомість, Семеренко відпрацювала на відмінно та вирушила у гонку лідером. На жаль, Підгрушна "застрелилася", не зумівши закрити три мішені. Додаткові півкілометра, звичайно, поставили хрест на надіях про подіум.

А найцікавіше сталося на останньому кілометрі гонки. Валя дозволила підібратися до себе росіянці Старих, яка після виходу зі стадіону програвала шість секунд. Більше того, Іріна навіть ризикнули обійти Семеренко. Як виявилося, даремно. Валентина "відпочила" за спиною суперниці, після чого на одному з підйомів просто "з'їла" Старих. Росіянка особливо і не заперечувала.

На фініші Валя скинула руку догори, а секундомір зупинився на позначці 28 хвилин і 5 секунд. Саме цього часу виявилося достатньо для українки для першої у кар'єрі індивідуальної перемоги.

Підгрушна у підсумку замкнула чільну десятку, а Віта Семеренко та Джима дісталися фінішу на 12-й і 14-й сходинках відповідно.

Нагадаємо, тут же у Франції жіноча збірна України в естафеті взяла срібло.

Окрім того, в естафеті на останньому чемпіонаті світу українки фінішували другими.

Кубок світу з біатлону

Етап в Ансі, Франція

Жінки

Гонка переслідування, 10 км

1. Валя Семеренко (Україна) - 28:05.4 (1+0+0+0)
2. Іріна Старих (Росія) - +4.2 (0+0+0+0)
3. Тіріл Екхофф (Норвегія) - +15.5 (0+0+1+0)
4. Габріела Соукалова (Чехія) - 21.9 (0+0+0+1)
5. Лаура Дальмайєр (Німеччина) - +28.6 (0+0+0+0)
...10. Олена Пігрушна (Україна) - +1:03.8 (0+0+0+3)
...12. Віта Семеренко (Україна) - +1:07.5 (0+0+1+0)
...14. Юлія Джима (Україна) - +1:18.3 (0+0+1+1)
...34. Наталія Бурдига (Україна) - +2:26.6 (1+4+0+0)
...57. Марія Панфілова (Україна) +6:13.3 (0+2+3+4)

Коментарі ()