Головне

Кубок світу. Українки впевнено здобули золото в естафеті

07.12.2013 13:45 370 0
Кубок світу. Українки впевнено здобули золото в естафеті

Жіноча збірна України провела феноменальну естафетну гонку на етапі Кубку світу з біатлону в австрійському Хохфільцені.

Українські спортсменки здобули впевнену перемогу, залишивши на фініші конкурентів у хвилині позаду.

Розпочинала гонку у складі нашої команди 23-річна Юлія Джима, яка, незважаючи на молодий для біатлону вік, пройшла свій етап рівно, не використавши жодного додаткового патрону - 100-відсотковий результат у стрільбі.

Віті Семеренко Джима передала естафету третьою, відставши від Білорусі, яка на той момент лідирувала, всього на дві секунди.

Старша із сестер підтримала вдалий старт і на деякий час навіть вийша на перше місце. Однак один промах на стрільбі лежачи дещо відкинув її назад, але Віта це компенсувала точними влучаннями у "стійці", повернувши собі лідерство.

Проте втримати його вона не змогла - на передачі естафети Україну випередили на півсекунди німкені. Окрім того, у секунді позаду Валі Семеренко, яка бігла третьою, "висіла" Росія.

Саме ця трійка поперемінно виходила вперед. І навіть один промах українки на стрільбі лежачи не дав суперницям переваги, тому вся боротьба була попереду. А на наступному вогневому рубежі "синьо-жовті" вирвалися вперед. Росіянка Шумілова була змушена використати всі додаткові патрони, а німкеня Хільдебранд навіть отримала коло штрафу.

Валя Семеренко на передачі естафети випереджала Росію на 20 секунд, а Німеччину - на 40. А те, що зробила далі Олена Підгрушна, ввело прихильників біатлону у нашій країні в ейфорію. Чемпіонка світу та Європи продемонструвала, що перебуває у відмінній формі, та пройшла свої шість кілометрів на одному диханні.

Підгрушна, як і Джима, показала 100-відсотковий результат у стрільбі. У підсумку вона випередила німецьких біатлоністок аж на 56 секунд. Франція залишилася позаду рівно на хвилину. Росія ж, за яку на останньому етапі бігла Зайцева, провалилася, отримавши одне коло штрафу, що і відкинуло команду за межі п'єдесталу.

Нагадаємо, на першому етапі у Швеції у змішаній естафеті в України були бронзові нагороди.

Окрім того, в естафеті на останньому чемпіонаті світу українки фінішували другими.

Кубок світу з біатлону

Етап у Хохфільцені, Австрія

Жінки

Естафета, 4х6 км

1. Україна - 1:13:09.2 (0+3)
     Юлія Джима (0+0 і 0+0)
     Віта Семеренко (0+1 і 0+0)
     Валя Семеренко (0+1 і 0+1)
     Олена Підгрушна (0+0 і 0+0)
2. Німеччина - +56.3 (1+7)
3. Франція - +1:00.8 (0+7)
4. Росія - +1:09.2 (1+9)
5. Норвегія - +1:49.7 (0+11)

Коментарі ()