Головне

Кубок світу. Валя Семеренко - срібна призерка у гонці переслідування

07.12.2014 15:06 302 0
Кубок світу. Валя Семеренко - срібна призерка у гонці переслідування

Валя Семеренко вже на першому етапі Кубку світу у шведському Естерсунді двічі піднялася на п'єдестал пошани. Після бронзової нагороди в індивідуальній гонці, українка фінішувала другою у гонці переслідування.

За підсумками спринту Валя стартувала шостою, відстаючи від лідера - Тіріл Екхоф - на 26 секунд. Водночас, відставання від п'ятого місця, з якого починала гонку Дар'я Домрачева, складало 16 секунд. Тобто Семеренко не могла бачити суперниць і не могла зачепитися за швидкість білоруски та Кайси Мякяряйнен.

Проте, незважаючи на цей факт, українці вдалося тримати темп фавориток. Ба більше, на першому колі їй навіть вдалося відіграти кілька секунд. Зберігся відповідний відрив і після першої стрільби, адже всі припустилися хоча б одного промаху, а Екхоф навіть двох. Тому тепер Валя цілком могла вчепитися за норвежку, яка у свою чергу була "на хвості" у Вірер і Домрачевої.

І така ситуація зіграла на руку Семеренко, яка знову відіграла кілька секунд. А чиста стрільба на другому вогневому рубежі вивела її на четверте місце, і +10 секунд від Домрачевої - тобто у полі зору. Водночас, Мякяряйнен і Вірер не закрили по одній мішені та відстали на 20 з лишнім секунд.

Представниця Білорусі, звичайно ж, накрутила темп, щоб отримати комфотну перевагу. Як виявилося, це було помилкою. Три промахи на першій стрільбі стоячи, і Дар'я вийшла зі штрафних кіл тільки шостою. Не змогли справитися зі стрільбою і Валя з Тіріл, які не закрили по дві мішені. Натомість Кайса та Доротея з нулями вийшли на перші місця.

Усе вирішував четвертий вогневий рубіж. Мякяряйнен, маючи запас, дозволила собі помилитися одного разу, однак це жодним чином не вплинуло на її перемогу. А от за другу сходинку розгорнулася справжня битва, яку вели Семеренко та Вірер. Вони вийшли зі штрафних кіл майже одночасно (Валя настріляла 150 метрів, а італійка - 300). Хороший шанс піти у гонку другою був у Домрачевої, але вона також одну мішень залишила не закритою. І навіть враховуючи швидкість білоруски, мало вірилося, що вона відіграє майже 20 секунд за 2 кілометри.

Щодо боротьби за друге місце, то чомусь вірилося, що саме Валя є фавориткою. Все-таки швидкість у неї покраще буде, аніж у Вірер. І Семеренко це спокійно довела на справі. Правда, італійка боролася до останнього, та все ж так і залишилася третьою. А українка здобула другу нагороду на першому ж етапі Кубку світу!

Непогану гонку провела Наталія Бурдига, яка піднялася на 14 місць і фінішувала у топ-20. Якби не аж два промахи на другому вогневому рубежі, то могла вона поборотися і за топ-15.

Надія Бєлкіна не закрила аж шість мішеней за гонку та фінішувала на 42-й сходинці - за межами очкової зони. Щодо Ольги Абрамової, яка мала 26-й стартовий номер, то вона вирішила припинити виступ після третьої стрільби, адже вже на той момент мала 9 штрафних кіл.

Нагадаємо, першу медаль для України у сезоні здобув Сергій Семенов.

Кубок світу-2014/15 з біатлону

Етап в Естерсунді, Швеція

Гонка переслідування, 10 км

Жінки

7 грудня

1. Кайса Мякяряйнен (Фінляндія) (1+1+0+1) - 35:01.7
2. Валя Семеренко (Україна) (1+0+2+1) - +47.9
3. Доротея Вірер (Італія) (1+1+0+2) - +48.3
4. Дар'я Домрачева (Білорусь) (1+0+3+1) - +1:08.4
5. Тея Грегорін (Словенія) (1+0+1+0) - +1:14.3
...20. Наталія Бурдига (Україна) (0+0+2+1) - +2:38.9
...42. Надія Бєлкіна (Україна) (2+1+2+1) - +4:34.9
...Ольга Абрамова (Україна) не фінішувала

Коментарі ()