Головне

Чемпіонат Європи. Жіноча збірна України виграла естафету. ВІДЕО

03.02.2015 11:29 344 0
Чемпіонат Європи. Жіноча збірна України виграла естафету. ВІДЕО

Збірна України виграла жіночу естафету чемпіонату Європи в Отепяя.

Гонка, яка завершувала програму виступів представниць прекрасної статі, стала однією з найбільш захоплюючих естафет в історії чемпіонатів Європи.

Перед стартом гонки основними фаворитами були українки та їхні суперниці з Польщі, які також виступали основним складом.

На першому етапі Юлія Джима цілком впоралася зі стрільбою, використавши всього один запасний патрон у стійці. На передачі Юля, хоч і виявилася четвертою, але йшла всього у десяти секундах позаду дуету лідерів.

Інших записних фаворитів на першому етапі спіткала невдача: збірна Польщі в особі Моніки Хойніш після чотирьох промахів відстала на 40 секунд, а росіянки і зовсім передалися у хвилині позаду лідерів внаслідок штрафного кола у стійці в Ольги Якушової.

Наталія Бурдига вже за перше коло ліквідувала відставання, а після чистої стрільби лежачи вийшла лідером. Але стійка для Наташі склалася невдало: вона змушена була вирушити на штрафне коло. У середини естафети збірна України була п'ятою з півхвилинними відставанням від Німеччини та Польщі.

Виправляти становище випало лідеру нашої збірної Валі Семеренко. Валі довелося виступати на тлі невеликої застуди. Проблеми почалися вже на першому вогневому рубежі, де Семеренко довелося використовувати три запасних патрони.

Ще два промахи на другому рубежі - і тільки висока швидкість Валі дозволила їй передати естафету четвертою, у 21-ій секунді позаду Новаковської. Другою була Марен Хаммершмідт з Німеччини, а третьою - 18-річна француженка Жюлі Сімон.

Виставляючи на останній етап Ірину Варвинець, тренери сподівалися, що їй доведеться просто утримувати лідерство. Але молодій спортсменці довелося виконувати зовсім іншу задачу: у гострій боротьбі відвойовувати для команди місце на подіумі.

Вже після стрільби лежачи Іра вийшла другою, лише трохи відстаючи від німкені Каролін Хорхлер. Але вже на виході зі стадіону українка обійшла суперницю та стала поступово йти у відрив. Однак великої переваги до стійки домогтися було складно.

Залізні нерви продемонструвала Іра на вирішальній стрільбі. Перші чотири постріли швидко пішли точно у ціль, а перед п'ятим Варвинець зробила паузу, щоб виключити можливість помилки через поспіх. І цей постріл пішов точно у ціль.

17-секундна перевага дозволяла фінішувати впевнено, що Іра і зробила! Не знайшлося місця на п'єдесталі пошани збірній Польщі. Срібну нагороду завоювали спортсменки Німеччини, після того, як Каролін Хорхлер випередила на останньому кілометрі француженку Колін Варсаен.

За матеріалами офіційного сайту Федерації біатлону України

Чемпіонат Європи-2015 з біатлону

Отеппя, Естонія

Естафета

Жінки, 4х6 км

3 лютого

1. Україна (1+9) - 1:09:58.5
    Юлія Джима (0+0 і 0+1)
    Наталія Бурдига (0+0 і 1+3)
    Валя Семеренко (0+3 і 0+2)
    Ірина Варвинець (0+0 і 0+0)

2. Німеччина (0+6) - +18.6
3. Франція (0+8) - +21.4
4. Польща (0+6) - +39.9
5. Білорусь (1+9) - +1:14.9
6. Норвегія (0+13) - +2:14.1
7. Росія (2+11) - +2:33.8
8. Швеція (0+9) - +2:42.4

Коментарі ()