Головне

Валя Семеренко - бронзова призерка чемпіонату світу у спринті

07.03.2015 18:35 339 0
Валя Семеренко - бронзова призерка чемпіонату світу у спринті

Уже у другий змагальний день збірна України завоювала медаль чемпіонату світу з біатлону у Контіолахті. Чудова гонка вдалася Валі Семеренко.

Сезон, у якому мало не у кожній гонці однією з головних тем стає погода, повинен був завершитися таким чемпіонатом світу. Навіть найскладніші умови у спринті у чоловіків не йшли у жодне порівняння з тим, що дісталося дівчатам: до сильного поривчастого вітру додалися сутінки та рясний снігопад.

У підсумку, всі стратегічні заготовки тренерів, які відправляли своїх топ-спортсменок у ранні стартові номери, виявилися помилковими - пізні стартові номери отримали більш якісну трасу, інформує офіційний сайт Федерації біатлону України.

Валя Семеренко мала четвертий стартовий номер і фактично прокладала лижню для суперниць. І, розуміючи, що швидкістю сьогодні взяти буде складно, Валя зробила наголос на точність і - головне - швидкострільність. Серед усіх учасниць у Семеренко найкращий сумарний час стрільби. Після чистої стрільби лежачи, Валя якийсь час залишалася лідером, аж до того, як відстрілялася Марі Дорен-Абер.

Справитися з француженкою нашій біатлоністці не вдалося і на фініші: допустивши промах у стійці, Валя фінішувала у 20-ти секундах позаду Дорен. Для Марі - це перше золото чемпіонатів світу. А вона тільки у січні повернулася у Кубок світу після народження дитини.

Обійшла українку ще й Вероніка Новаковська-Земняк - єдина з претенденток на високі місця, яка відстрілялася чисто. Для польки - це перший подіум в історії виступів на Кубку світу, і відразу срібло чемпіонату світу.

А бронза у спринті на головному старті стає "фішкою" Семеренко: вже чотири роки поспіль медалі тут ділять Віта та Валя (2012 (ЧС) - Віта, 2013 (ЧС) - Віта, 2014 (ОІ) - Віта, 2015 (ЧС) - Валя). Для Валі Семеренко - це вже друга бронза чемпіонатів світу. Два роки тому вона фінішувала третьою в індивідуальній гонці.

Ще одну приємну несподіванку піднесла Ольга Абрамова. Відправившись на чемпіонат світу лише як запасний та отримавши місце у стартовому складі на спринт лише внаслідок хвороби Юлії Джими, вона блискуче проявила себе у спринті, показавши найкращий результат у кар'єрі - дев'яте місце. При цьому два промахи - цілком прийнятний для таких погодних умов результат при відмінній швидкострільності.

Кубкові очки завоювали також і дві інші учасниці нашої збірної. Ірина Варвинець з трьома промахами фінішувала 37-ою. А результат Яни Бондар заслуговує особливої ​​уваги. У спринті вона показала другий час за чистим ходом, програвши тільки Лаурі Дальмайєр. Але все зіпсувала стрільба - шість промахів. Проте, навіть з 900 метрами штрафу Яна зуміла відіграти 22 позиції на останньому колі та закінчити гонку 36-ою.

Парадоксально, але тільки на початку гонки був привід згадати про лідерів загального заліку. Кайса Мякяряйнен, якій тиск домашніх трибун швидше заважав, ніж допомагав, уже у стрільбі лежачи допустила три промахи, і, додавши два у стійці, зайняла лише 35-е місце.

Трохи краще йшли справи у Дар'ї Домрачевої. Лідер Кубку світу перший вогневий рубіж пройшла з одним колом штрафу, зате у стійці допустила чотири помилки. У результаті - 25-е місце, двохвилинне відставання від лідера та примарні шанси у персьюті. Третя у загальному заліку Вероніка Віткова з чотирма помилками на вогневих рубежах стала 15-ою.

Чемпіонат світу-2015 з біатлону

Контіолахті, Фінляндія

Спринт

Жінки, 7 км

7 березня

1. Марі Дорен-Абер (Франція) (0+1) - 22:16.8
2. Вероніка Новаковська-Земняк (Польща) (0+0) - +9.6
3. Валя Семеренко (Україна) (0+1) - +19.7
4. Лаура Дальмайєр (Німеччина) (1+2) - +29.1
5. Крістіна Гузік-Палка (Польща) (0+1) - +39.7
...9. Ольга Абрамова (Україна (1+1) - +1:03.0
...36. Яна Бондар (Україна) (3+3) - +2:24.8
...37. Ірина Варвинець (Україна) (1+2) - +2:27.1

Коментарі ()