Головне

Кубок світу. Провал Підручного, і 12-е місце збірної України в естафеті

15.01.2016 17:48 740 0
Кубок світу. Провал Підручного, і 12-е місце збірної України в естафеті

Чоловіча збірна України не змогла поборотися за нагороди в естафеті на етапі Кубку світу у Рупольдингу. Наша команда, завдяки вдалій стрільбі Сергія Семенова, Олександра Жирного та Віталія Кільчицького, тривалий час трималася поруч з лідерами, однак фатальним виявився четвертий відтинок, який не дозволив українцям потрапити бодай у топ-10.

Першим на трасу вийшов Семенов, який допустив один промах на "лежці", але відразу ж виправив свою помилку, закривши останню мішень першим додатковим патроном. Другий вогневий рубіж був ідеальним. За підсумками першого етапу Семенов відставав від лідера лише на 15 секунд.

Жирний, який наступним прийняв естафету, також не підвів. Олександр демонстрував невисоку швидкість, але закрив цю прогавину точною стрільбою, не використавши у підсумку жодного додаткового патрона. Втім, відставання від групи лідерів після передачі естафети Кільчицькому через брак швидкості складало вже фактично одну хвилину.

Третім від нашої команди на трасу вийшов саме Віталій. Він вдало відстрілявся на "лежці" та продовжував тримати Україну на 5-й сходинці. Вже на "стійці" у нашого спортсмена виникли певні проблеми, тому він змушений був використати три додаткові патрони, але всі мішені закрити зумів.

Фатальним для нашої команди став четвертий етап, на якому команду представляв Дмитро Підручний. Він прийняв естафету п'ятим з відставанням від лідира - Норвегії - на 1 хвилину та 45 секунд, випереджаючи лише на 2 секунди команду Німеччини. У результаті Підручний недовго був 5-м, пропустивши вперед німця Бенедікта Долля.

Єдиним шансом випередити суперника була точна стрільба. На жаль, вже на "лежці" у лідера нашої збірної виникли серйозні проблеми. Дмитро допустив вісім промахів, заробивши для української команди три штрафних кола!.. У свою чергу Долль відстрілявся на нуль і дозволив своїй команді після невдалого виступу Йоханнеса Кюна потрапити у "квіткову" церемонію.

Щодо Підручного, то, відбувши покарання, Дмитро зумів зібратися і вже на "стійці" відстрілявся на нуль. Лідер загального заліку серед українців зумів випередити Єспера Неліна зі Швеції, що дозволило Україні фінішувати хоча б 12-ою. Дещо трішки йому не вистачило, щоб підняти команду у топ-10.

Можливо, взнаки далася нещодавня травма Підручного під час фінішу в індивідуальній гонці.

Перемогу ж у гонці здобула команда Норвегії. Збірна Росії, яка після третього етапу "вигризла" третю сходинку, змогла завдяки індивідуальним діям лідера збірної Антона Шипуліна на 4-му вілтинку випередити австрійців на чолі з Домініком Ландертінгером і фінішувати другою.

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Чоловіки

Естафета 4х7,5 км

15 січня

1. Норвегія (0+12) - 1:17:05.1
2. Росія (0+6) - +14.6
3. Австрія (1+7) - +35.8
4. Франція (1+9) - +55.9
5. Німеччина (3+9) - +1:51.4
...12. Україна (3+7) + 3:13.1
        Сергій Семенов (0+1 і 0+0)
        Олександр Жирний (0+0 і 0+0)
        Віталій Кільчицький (0+0 і 0+3)
        Дмитро Підручний (3+3 і 0+0)

Коментарі ()