Головне

Кубок світу. У мас-старті Джима не дотягнула до квіткової церемонії, а виграла Соукалова

16.01.2016 13:30 833 0
Кубок світу. У мас-старті Джима не дотягнула до квіткової церемонії, а виграла Соукалова

В Олени Підгрушної та Юлії Джими були реальні шанси якщо не зійти на п'єдестал пошани у гонці з мас-стартом на етапі Кубку світу у Рупольдингу, то хоча б потрапити у квіткову церемонію. Пройшовши чисто стрільбу лежачи, українські біатлоністки двічі промахнулися на "стійках", що і позбавило їх шансів на успішні підсумки.

Обидві стартували вдало, не стали відсиджуватися позаду, а ввірвалися до когорти лідерів. А вдало відстрілявшись на першій "лежці", вони опинилися на другій і третій сходинках відповідно. Попереду була лише Розанна Кроуфорд з Канади, яка, втім, дуже швидко "підсіла" та відстала.

Щодо Ольги Абрамової, то вона ще на першому вогневому рубежі промахнулася тричі, тому боротьбу за високі місця припинила.

Надалі Джима не побоялася та вирвалася вперед перед другим вогневим рубежем. Але це жодним чином не вплинуло на стрільбу Юлії - вона швидко закрила всі свої мішені та вирушила зі стадіону лідером, випереджаючи Марі Дорен-Абер на три секунди. Підгрушна дещо зупинилася перед п'ятим пострілом, але влучила і його, що найголовніше, тому перебувала у групі переслідувачів.

Проте Дорен-Абер відразу ж вирішила додати у швидкості, випередивши на позначці 6.4 км Джиму на 13 секунд. Тому не дивно, що і відставання Підгрушної також зросло - до 27 секунд.

Перед третьою стрільбою Джима пропустила Марен Гаммершмідт, Франциску Гільдебранд і Габріелу Соукалова, щоб перевести дихання. Як виявилося, це не допомогло. Юлія одного разу промахнулася, і після штрафного кола вийшла на п'ятому місці, відстаючи від Гільдебранд на 24 секунди. Не витримала темпу і Дорен-Абер, яка також мала один промах.

Один промах був у пасиві й у Підгрушної, яка вийшла зі стадіону з десятим результатом і відставанням від Джими у 20 секунд. Абрамова після трьох стрільб мала у пасиві аж п'ять промахів і перебувала серед аутсайдерів.

Дорен-Абер знову вирішила повернути собі лідерство, випередивши і Соукалову, і Гільдебранд перед останньою стрільбою. Джима на позначці 8.9 км відставала від третього місця майже на півхвилини, тому потрібно було сподіватися на чисту стрільбу. Підгрушна ж піднялася на 9-е місце, маючи відставання від першої шістки у 18 секунд.

І тут лідер з Франції "застрілилася" - чотири промахи! Зате чисто подолала рубіж Соукалова, яка вирвалася вперед, отримавши 22 секунд переваги над Гільдебранд. Далі на останнє коло вирушили Гаммершмідт, Надєжда Скардіно, Лаура Дальмайєр, Джима та Тіріл Екхофф. Юлія відставала від третьої позиції лише на шість секунд, тому тепер усе мала вирішити швидкість.

Щодо Підгрушною, то вона дуже довго вицілювала, втративши чимало часу. На жаль, це не дало результатів... Ще одне коло штрафу, і 14-е місце на виході зі стадіону. Щоправда, перед Оленою йшла Дорен-Абер, і українка цілком могла зачепитися за Марі та її хорошу швидкість.

Соукалова свою перевагу впустити вже не могла, тому на фініші саме вона була першою. Гільдебранд без зусиль втримала другу позицію, а боротьбу за п'єдестал виграла Дальмайєр, яка залишила суперниць далеченько позаду.

Як не старалася Джима, потрапити у квіткову церемонію їй не судилося. Екхофф випередила Юлію ще фактично після стрільби, після чого пішла штурмувати дистанцію, фінішувавши четвертою. Джима ж задовольнилася сьомою сходинкою, втримавши, до речі, позаду Доротею Вірер.

Підгрушна, таке враження, опустила руки після останньої стрільби, втратила ще одне місце, перетнувши фінішну лінію 15-ою. Щодо Абрамової, то з шістьма промахами стала 24-ою.

P. S. Після завершення гонки стало відомо, що у Підгрушної виникли проблеми з гвинтівкою на останній стрільбі, тому вона і не стріляла довгий час.

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Жінки

Мас-старт, 12,5 км

16 січня

1. Габріела Соукалова (Чехія) (0+0+0+0) - 41:13.2
2. Франциска Гільдебранд (Німеччина) (0+0+0+1) - +13.9
3. Лаура Дальмайєр (Німеччина) (0+1+0+1) - +24.4
4. Тіріл Екхофф (Норвегія) (1+0+1+0) - +32.2
5. Марен Гаммершмідт (Німеччина) (0+0+1+1) - +37.9
6. Надєжда Скардіно (Білорусь) (1+0+0+0) - +40.0
7. Юлія Джима (Україна) (0+0+1+1) +53.6
...15. Олена Підгрушна (Україна) (0+0+1+1) - +1:47.6
...24. Ольга Абрамова (Україна) (3+1+1+1) - +3:38.0

Габріела Соукалова. Світлина AP
Коментарі ()