Головне

Кубок світу. Україна виграє золото в естафеті в Рупольдингу

17.01.2016 13:18 1784 0
Кубок світу. Україна виграє золото в естафеті в Рупольдингу

Жіноча збірна України у чудовому стилі виграла естафету етапу Кубку світуув німецькому Рупольдингу. Валідольній фініш продемонстрували Олена Підгрушна та німкеня Лаура Дальмайєр. А бронзу здобула збірна Італії.

Саме жіночої естафети у Рупольдингу очікували українські уболівальники, оскільки це був найреальніший шанс на першу медаль у 2016 році. І надії українців таки були виправдані.

Уже на першому етапі Ірина Варвинець влучно пройшла стрільбу та передавала естафету Юлії Джимі другою. Остання також не підвела, пройшовши два вогневих рубежі чисто. Причому естафету Валі Семеренко Джима передала першою з перевагою над другим місцем у 28 секунд!

Валя мала час і перевагу пройти дистанцію комфортно, але вийшло навпаки. Семеренко доволі стрімко йшла по трасі та розпочала стрільбу лежачи також вдало. Але з останнім патроном вийшла якась халепа. Чотири поспіль промахи, і Семеренко вже біжить на штрафне коло та відстає від булоруски Пісарєвої на 22 секунди.

У стрільбі стоячи Семеренко виправилася, припустившись лише одного промаху та скоротила відставання від білоруски до восьми секунд. Десь у середині фінішного кола Пісарєва перестала бігти і навіть зійшла з траси на деякий час. Тому Семеренко передала естафету Підгрушній першою. Фора перед німецькою командою була 23 секунди, але за Німеччину бігла Лаура Дальмайєр.

Битва між Підгрушною та Дальмайєр була жорсткою. Лаура нині швидка, як німецький Mercedes, а Підгрушна взяла досвідом. Уже до першої стрільби Дальмайєр скоротила відставання до 18-ти секунд. Але у стрільбі лежачи Підгрушна розбила мішень бездоганно. Проте влучною була і Дальмайєр.

І знову на трасі німкеня ліквідувала відставання у 18 секунд і випередила українку. Все мала вирішувати "стійка". І саме тут Дальмайєр припустилася одного промаху, а Підгрушна знову відстріляла чисто, тому на фінішне коло пішла з перевагою у 8 секунд.

Для німецької "ракети" така перевага - це ніщо. Але і Підгрушна виклалася на всі 200%. Дальмайєр скорочувала відставання на підйомах, але на рівних частинах траси українка збільшувала відрив.

На останніх 400 метрах Підгрушна "везла" Дальмайєр майже чотири секунди, але представниця Німеччини не атакувала. Лаура почала штурм уже на самому фінішному відрізку, але зробила це занадто пізно. На останніх метрах траси Підгрушна класично "підрізала" Дальмайєр і виграла гонку.

Лаура була знервована таким фінтом українки, а стадіон німецького Рупольдингу засвитів. Тим не менш, Україна виграла золото в останній гонці етапу Кубку світу у Німеччині.

Підгрушна, Семеренко, Джима, Варвинець. Світлина - АР

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Жінки

Естафета 4х6 км

17 січня

1. Україна (1+4) - 1:16.14.2
    Ірина Варвинець (0+0 і 0+0)
    Юлія Джима (0+0 і 0+0)
    Валя Семеренко (1+3 і 0+1)
    Олена Підгрушна (0+0 і 0+0)

2. Німеччина (2+11) - +1.2
3. Італія (0+10) - +43.8
4. Росія (2+7) - +44.9
5. Норвегія (1+13) - +1:11.5
6. Чехія (3+11) - +1:47.2

Коментарі ()