Головне

Кубок світу. Чоловіча збірна України в естафеті зайняла сьоме місце

13.02.2016 22:40 714 0

Чоловіча збірна України не змогла поборотися на нагороди на етапі Кубку світу в американському Преск Айлі.

Наша команда у складі Сергія Семенова, Артема Прими, Дмитра Русинова та Олександра Жирного показала 7-й результат.

Старт для нашої команди видався непоганим: Сергій Семенов обійшовся на кожному з рубежів одним запасним патроном і свій відрізок пройшов шостим, всього в 10 секундах від другого місця: лідер перегонів, німець Ерік Лессер далеко відірвався від переслідувачів, пише ФБУ.

Потім настала черга Артема Прими, і на другому етапі складнощів у стрільбі було дещо більше. Але Артем, нехай і не бездоганно, але досить впевнено закривав мішені, кожен раз використовуючи два зайвих постріли.

При цьому на останньому колі він поборовся з білорусом Дмітрієм Дюжевим і передав естафету восьмим. До цього моменту Андреас Бірнбагер вже втратив лідерство збірної Німеччини, а вперед на півхвилини (!) вирвалася команда Швейцарії, в якій дивовижну готовність продемонстрував Беньямін Вегер.

Третій етап додав інтриги гонці - Швейцарія прогнозовано випала з числа лідерів, а на перші позиції вийшли норвежці та росіяни, яких представляли Йоханнес Бьо і Дмітрій Малишко.

В українській естафеті дебютував Дмитро Русинов, для якого ця гонка стала всього четвертою в нинішньому сезоні Кубка світу. Але до цього наш спортсмен отримав хороший, в тому числі переможний, естафетний досвід на Кубку IBU, що допомогло і сьогодні: скориставшись сумарно трьома запасними патронами, Русинов підняв команду ще на одну позицію - перед останнім етапом Україна стала сьомою.

На фінішному відрізку у нас також був дебютант: Олександр Жирний вперше був випробуваний в ролі фінішера. І вже на "лежці" він серйозно змусив похвилюватися вболівальників: єдиний раз за гонку команда стала на межі штрафного кола. Але Жирний впорався з нервами, і з честю вийшов із ситуації "три на три".

На стійці теж було непросто, тому що відразу три команди претендували на те, щоб обійти нашу збірну, але тут все обійшлося одним додатковим, і фінішний відрізок Жирний вже пройшов спокійно.

А перемогла - досить прогнозовано - збірна Норвегії, в якій головну роль зіграли брати Бьо.

Фінішер скандинавської естафети Тар'єй не дав жодного шансу суперникам і на фініші на півхвилини випередив найближчих переслідувачів, якими стали французи.

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап в Преск-Айлі, США

Чоловіки

Естафета 4х7,5 км

13 лютого

1. Норвегія (0+7) 1:12:09.8
2. Франція (0+2) +30.1
3. Німеччина (0+11) +42.6
4. Росія Росія (0+7) +48.3
5. США (0+9) +48.3
... 
7. Україна (Сергій Семенов, Артем Прима, Дмитро Русинов, Олександр Жирний) (0+13) +2:27.4

Коментарі ()