Головне

Кубок світу. Підгрушна виборола "золото" у спринті

05.02.2016 21:24 487 0
Кубок світу. Підгрушна виборола "золото" у спринті

Олена Підгрушна тріумфувала в жіночій спринтерській гонці на етапі Кубка світу в канадському Кенморі.

Відзначимо, що ця перемога стала другою в кар'єрі нашої біатлоністки, яка сьогодні продемонструвала чудову швидкість і відмінну стрільбу навіть незважаючи на вітер, який зіпсував гонку для багатьох інших спортсменок.

Крім того, Олена Підгрушна виступила у спринті як чудовий тактик: українка перше коло пройшла досить обережно, без зайвої метушні завершила стрільбу лежачи, після чого додала у швидкості і вже після "стійки" йшла з третім результатом з відставанням від лідера в трохи більше, ніж 15 секунд.

Ну а останнє коло Підгрушної - це те, заради чого уболівальники і слідкують за біатлоном. Олена на фініші не просто відіграла своє відставання від польської спортсменки Крістіни Гузік, але і випередила її на 7.5 секунди, завершивши гонку впевненою перемогою.

Додамо, що у Підгрушної це вже третя нагорода в нинішньому сезоні. Раніше Олена зайняла третє місце в індивідуальній гонці та третє місце в спринті на етапі у Естерсунді.

Також варто відзначити українку Ірину Варвинець, яка також могла претендувати на медалі і перед останнім колом навіть випереджала Олену Підгрушну на дев'ять секунд.

Проте, молода Варвинець, швидше за все, не розрахувала свої сили, і останню частину дистанції завершила з восьмим результатом. До квіткової церемонії їй не вистачило всього-навсього однієї секунди.

Що стосується інших представниць нашої команди, то їх сьогодні підвели погодні умови і стрільба: Наталія Бурдига була на фініші 55-ю, у Яни Бондар 65-й час, а Юлія Джима лише 83-я.

Кубок світу-2015/16 з біатлону

Етап в Кенморі, Канада

Жінки

Спринт, 7.5 км

5 лютого

1. Олена Підргушна (Україна) (0+0) 19:56.9
2. Крістіна Гузік (Польща) (0+0) +7.5
3. Доротея Вірер (Італія) (0+1) +12.4
...8. Ірина Варвинець (Україна) (0+0) +34.3
...55. Наталія Бурдига (Україна) (2+1) +2:28.0
...65. Яна Бондар (Україна) (2+4) +2:55.2
...83. Юлія Джима (Україна) (3+4) +4:38.1

Коментарі ()