Головне

Бринзак: Всі проблеми зі здоров'ям у Валі Семеренко остаточно залишилися позаду

18.11.2016 13:47 3362 0
Бринзак: Всі проблеми зі здоров'ям у Валі Семеренко остаточно залишилися позаду

Трохи більше тижня залишається до офіційного старту зимової частини поточного сезону, який розпочнеться традиційним етапом Кубка світу в шведському Естерсунді.
 
З урахуванням останніх подій, вона таїть у собі багато інтриг і загадок як з точки зору претендентів на завоювання Великих кришталевих глобусів, так і появи нових облич, за якими напевно буде майбутнє світового біатлону.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про підготовку збірної до сезону.

Про дискваліфікацію Абрамової

У ситуації з Абрамовою розуміємо, що трапилася несправедливість. Адже одна справа, якщо б спортсменка дійсно була винна, і зовсім інша - коли вона очевидно стала жертвою обставин. Дивіться - використання мельдонію у Абрамової виявили ще 10 січня (заборона на нього вступила в силу з 1 січня), а подальші дослідження показали, що в окремих випадках він може зберігатися в організмі більше півроку.

Тобто, твердження Ольги, що останній раз вона застосовувала його в дозволений період, повністю підтверджується. Відповідно, ми вважаємо її покарання несправедливим. Однак надія на успіх в разі подачі апеляції дорівнює майже нулю.

Чим раніше Ольга повернеться в склад - тим раніше вона вийде на прийнятний рівень. А так виходить, що вже через два дні після закінчення терміну її дискваліфікації стартує чемпіонат світу в австрійському Гогфільцені і, природно, Абрамова там однозначно не виступить. До того ж відбування дискваліфікації може позбавити її можливості взяти участь в Іграх-2018.

Ольга Абрамова

- А Валя Семеренко вже дійсно повернулася до тренувань?

 - Сподіваємося, всі проблеми зі здоров'ям у Валентини Семеренко остаточно залишилися позаду. До того ж спортсменка реально прагне швидше повернутися в лад і налаштована по-бойовому. Звичайно, перший етап Кубка світу вона однозначно пропустить, але в недалекому майбутньому, судячи з усього, Урош Велепець надасть їй можливість виступити на одному з етапів Кубка IBU. І якщо за його підсумками тренер вирішить, що Валя готова боротися на найвищому рівні - вона відразу ж повернеться в першу команду.

- Ми ще забули про Ірину Варвинець ...

 - Рік тому ситуація з Іриною Варвинець була неоднозначна, оскільки вона хотіла тренуватися виключно під керівництвом свого персонального тренера Миколи Зоца. Через це виникали, м'яко кажучи, суперечки і непорозуміння, які в цьому сезоні ми однозначно не допустимо. Варвинець повинна працювати в складі збірної разом з усіма іншими.

Зрозумійте, неприпустимо, коли одні спортсменки зі шкіри геть лізуть, добуваючи дорогоцінні очки на етапах Кубка світу, а інші, спокійнісінько перебуваючи в цей час на зборах, приїжджають звідти свіжими і пред'являють претензії щодо гарантії місця в команді на чемпіонаті світу! Звичайно, Іра, перш за все, хороший стрілок, і її вміння відмінно відпрацювати на стрільбищі могло б здорово допомогти нашій естафетній четвірці на першому етапі. Особливо якщо вона ще й швидкість підтягне. Але, як би там не було, винятків і поблажок в збірній ні для кого не буде. Сподіваюся, це добре розуміють і сама Варвинець, і Зоц.

Ірина Варвинець

 - З жіночою командою ми дещо розібралися. А які перспективи в цьому сезоні у чоловічої збірної? Вніс Юрай Санітра будь-які кардинальні зміни в її підготовку?

 - Очікуємо загального прогресу від чоловіків. Адже ті ж Сергій Семенов або Дмитро Підручний, не кажучи вже про решту, можуть і повинні виступати сильніше. Потенціал для цього у них є. Артему Примі та Володимиру Сємакову не вистачає стабільності у всьому. Олександру Жирному, при досить надійній стрільбі, бракує швидкісної витривалості. Віталію Кільчицькому, як мені здається, потрібно більше відповідальності і віри в свої сили. Так само як і всьому їх найближчому резерву на чолі з Артемом Тищенком. Словом, тут всім без винятку працювати і працювати! Втім, саме для цього ми Санітру і запросили.

- Які основні завдання ставите перед обома командами в сезоні, що стартує?

 - Перш за все, остаточно визначитися з шістками спортсменів, на яких будемо робити ставку в наступному олімпійському році. Це, мабуть, головне. А так, звичайно ж, боротьба за максимальні квоти в Кубку світу і успішні виступи на чемпіонаті світу, які за рік до Ігор-2018, безсумнівно, додали б хлопцям психологічної впевненості. Це дуже важливий момент. Крім того, оскільки в цьому сезоні один з етапів Кубка світу відбудеться в столиці майбутньої Олімпіади - корейському Пхенчхані, хотілося б максимально точно відчути на майбутнє вплив на хлопців зміни часового поясу і акліматизації. Помилки тут неприпустимі, - сказав Бринзак.

За матеріалами СЭ в Украине.

Коментарі ()