Головне

Коукалова також хоче покарання для російських біатлоністів через допінг

17.12.2016 14:28 1741 0

Дворазоий срібний призер Олімпіади в Сочі чеська біатлоністка Габріела Коукалова заявила, що підтримає француза Мартена Фуркада, якщо той вирішить бойкотувати етап Кубку світу в Тюмені на знак протесту проти застосування допінга російськими спортсменами.

"Я хотіла б, щоб в спорті і в житті все було справедливо. Якщо Мартен Фуркад вирішив бойкотувати етап в Тюмені, то я вирішила підтримати його в цьому", - сказала Коукалова, яку цитує Р-спорт з посиланням на isport.blesk.cz.

Глава Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг у четвер повідомив, що союз отримав від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) список з 31 російського біатлоніста, підозрюваного в порушенні антидопінгових правил.

Для розслідування цих справ IBU створила робочу групу, яка вже провела перше засідання.

Пізніше дворазовий олімпійський чемпіон Сочі Мартен Фуркад заявив, що закликатиме до бойкоту Кубку світу, якщо IBU не покарає росіян за застосування допінга.

При цьому француз висловив надію, що "IBU вистачить сміливості покарати їх" і до бойкоту справа не дійде. Фуркада підтримали норвезькі біатлоністи Еміль Хегле Свендсен і Йоханнес Бьо.

Габріела Коукалова
Коментарі ()