Головне

У Тюмені можуть відібрати ЧС-2021

22.01.2017 11:58 560 0

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) може позбавити Тюмень права на проведення чемпіонату світу 2021 року через останній допінговий скандал, повідомив віце-президент організації Івор Леготян, слова якого наводить чеський портал Sport.idnes.

У суботу відбулося екстрене засідання виконкому IBU, на якому пройшло обговорення доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чолі з Річардом Маклареном.

За підсумками засідання було прийнято рішення виправдати 22 з 29 російських біатлоністів, чиї справи за підсумками доповіді розглядала експертна комісія IBU, відносно тих, що залишилися семи розслідування триватиме. Також IBU відкрив офіційне розслідування відносно Союзу біатлоністів Росії (СБР).

"Чемпіонат світу в Тюмені є відкритим питанням. Потрібно набратися терпіння, ми повинні вирішити багато питань, щоб потім винести остаточний вердикт. 9 лютого на виконкомі IBU цей момент буде чітко визначений, при певних обставинах IBU може прийняти рішення".

Тюмень отримала право прийняти чемпіонат світу 2021 року на конгресі IBU в Кишиневі 4 вересня.

Раніше Тюмень втратила право на проведення восьмого етапу Кубку світу з біатлону і фіналу Кубку світу з лижних перегонів нинішнього сезону.

Коментарі ()