Українська правда

Лідерів збірної Росії з біатлону викрили у допінгу

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2009, 13:41

Трьох членів збірної Росії з біатлону викрили у вживанні допінгу. Про те, що проби на допінг трьох російських біатлоністів виявилися позитивними, у понеділок, 2 лютого, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) проінформував Союз біатлоністів Росії (СБР).

За даними агентства "Весь спорт", проби "A" були взяті 5 грудня 2008 року на етапі Кубка світу в шведському Остерсунді. Імена спорстменів не називаються, проте відомо, що йдеться про двох членах жіночої команди і одного чоловічої.

За даними агентства, тест на допінг не пройшли лідери команди, які вже заявлені для участі у чемпіонаті світу, що відбудеться у корейському Пхенчхані з 14 по 22 лютого.

Окрім того, якщо контрольні проби "B" підтвердять факт вживання допінгу, результати минулих шести етапів Кубка світу будуть переглянуті.

У крові у спортсменів був виявлений заборонений препарат ерітропоетін (ЕПО), за вживання якого в 2002 році були дискваліфіковані російські лижниці Лариса Лазутіна і Ольга Данілова.

Нагадаємо, на початку січня у росіянина Івана Черезова був зафіксований підвищений рівень гемоглобіну, за що його усунули від участі в змаганнях на п'ять днів.

Проте пізніше зі спортсмена зняли обвинувачення у вживанні допінгу.